Датската елха измести българската Седмица преди коледните празници у нас все по-предпочитан става скандинавският кичест вид

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 16 декември 2017

Малчуганите от детска градина „Албена” донесоха коледния дух в кметството на район „Южен” в Пловдив

Четири „легнали полицаи“ ще възпират камионите през президентско село

Джихадисти се добрали и до български оръжия Иначе доставките, предимно от САЩ и Саудитска Арабия, били за сирийски опозиционери

Издирват жена – муле на измамници

На седянка по Коледа с хор „Евмолпея” в Пловдив

Дядо Коледа пристигна в Карлово

Фалшификатор изкопа печатарска машина за долари и евро Иван Дочев от Казанлък създал и група за производство и търговия с дрога

Пътнически влак се сблъска с товарен в Словакия

Губернаторът на Пловдив на работен обяд с шефа на парламента на Черна гора в ресторант „Щастливци под тепето”

Робот посреща клиенти в офиси на ДСК Pepper помага с информация и упътва хората

Мъж с нож беше прострелян на амстердамското летище „Схипхол“

Бойко Борисов от Брюксел: Готов съм да преразгледам мораториума с лекарствата Отпадането на забраната минава през актуализация на бюджета

Предложение на главния прокурор Сотир Цацаров: Разрешенията за СРС – в единен електронен регистър

Борисов в „Полимери“: Това е екологична бомба, „зелените“ да наблюдават и такива процеси (видео)

„Първо искам успокоя хората в региона и самата Варна, защото това е екологична бомба, която, ако не се вземат мерките, които взехме, ще причини огромни екологични последствия“, каза премиерът Бойко Борисов в завода „Полимери“ – Девня.

Обръщам се и към „зелените“, освен всичко останало, което правят, да наблюдават и такива процеси“, призова Борисов. „Защото приватизацията, освен че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, е много интересно – активите отиват за частниците, а вредният отпадък и утилизацията остават за данъкоплатците. Звучи като виц, но е факт“, обясни премиерът.

„В момента държавата в лицето на областния управител плаща водата, тока, охраната. Виждате в какво положение са резервоарите, но в следващите дни започваме да ги разкарваме по цяла Европа“, разказа Борисов.

„Няколко пъти съм говорил с главния прокурор, дори преди няколко минути му звъннах да го питам може ли това, което казвам, да се огласи. Той е направил необходимите проверки с варненския окръжен прокурор и делата са доста напред в момента“, обясни министър-председателят.

Десетки, да не кажа стотици предприятия, са разграбвани като „Полимери“. Вследствие на тази разбойническа приватизация държавата е загубила милиарди, посочи Борисов.

МС излезе наскоро с решение да даде 15 млн. лева за извозването и обезопасяването на 2600 тона трихлоретан, които цъкат като екобомба в предприятието, за Франция.

Във Варна, Девня и Провадия 15 млн. лева биха могли да се похарчат за доста по-стойностни неща, обясни Борисов. Според него не е честно да се събират пари и да се плаща за стари бакии в държавата.

„В Полимери е купена инсталация за утилизация на отровните вещества и с цялото си нахалство собственикът я продал в Румъния. Убеден съм, че главния прокурор ще направи така че не срещу неизвестен, а срещу известен извършител, виновен за ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да се води делото“, каза Борисов.

Предния ден във Варна той посочи, че заводът е пример за грабежа, извършен през годините на българския преход. „Надявам се, че с приемане на антикорупционния закон и създаването на новия орган да се започне с „Полимери“, с подобни минали сделки и се стигне до НДК“, каза Борисов.

Той посочи, че докато уникалното на Балканите предприятие тъне в разруха собствениците „имат „Мерцедеси-Майбах“ и ни дават оценка“.

Думите му бяха по адрес на доскорошния собственик Николай Банев. Фалиралото „Полимери“ не работи от 2010 г. и преди два месеца беше купено от пловдивската фирма за търговия с метали „Хъс“ за 14.5 млн. лв.

„Ще ги разделим в МС на две зали“, каза Борисов за утрешната среща за „Комлекс Калиакра“ по повод отказа на протестиращите да седнат на една маса със „зелените“. „Всички сме българи и всички имаме желание да решим този проблем. Колкото и да не ни е приятно на един или друг, в края на краищата е хубаво да седнем и да го решим заедно въпроса за България“, призова премиерът.

Той съобщи, че утре най-вероятно ще има разговор по телефона с еврокомисаря за околната среда Кармену Вела. „Уговорили сме се днес да провери цялото досие“, обясни Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Малиии, доживехме премиер да определи делото на импотентния нефел филип димитров като разбойническо.

    1. Доколкото си спомням първата приватизационна сделка бе „Соди“ Девня,от която пуснаха дял и за масовата приватизация по времето на Виденов,за което отделно „Солвей“ платиха за своя дял 150 ли 180 милиона долара,а после взеха да инвестират усилено/все пак находища на сода има само на четири места в света – САЩ,Китай,Италия – Бари и у нас/,но през 2003 г. ли 2004 г. обявиха излизане от борсата у нас и изкупуване по 30 лв. на акция от масовата приватизация,така че и аз със своите 30 акции от народната приватизация имах полза,е не като белгийците в Белгия,където акциите им вървяха по 75 долара,но за България това бе едно от малкото предприятия от които хората получиха нещо,а Филип Димитров бе премиер преди Виденов.А такива като „ПОЛИМЕРИ“ имаше доста у нас,а което е в много обикновено няма добра цена.

  2. 1. Тоз филип димитрое беше ченгесарската любов. Апартамента му на „Аспарух,“ 35, бе тайна явка на тогавашното МВР. За наблюдение на анти-комунистическо поведение. 2. Нашата Тиква знае най – добре как успешно се краде.

  3. Абе имотите на Баневи се оказаха апетитни за парцала Борисов. Тоя рекетира всички поред на номерата, за да им краде бизнеса. Сега ги атакува за Полимери, миналия месец любимия айдук на парцала Борисов, оня каратиста отиде с гавазите си и превзе на основание на фалшиви договори къмпинг градина. До кога парцала Борисов ще унищожава човешки съдби с айдуците си и СМИ си траят и ще бъдат слепи?

  4. Абе имотите на Баневи се оказаха апетитни за парцала Борисов. Тоя -р-е-к-е-т-и-р-а- всички поред на номерата, за да им краде бизнеса. Сега ги атакува за Полимери, миналия месец любимия айдук на парцала Борисов, оня -к-а-р-а-т-и-с-т-а- отиде с гавазите си и превзе на основание на фалшиви договори къмпинг градина. До кога парцала Борисов ще унищожава човешки съдби с айдуците си и СМИ си траят и ще бъдат слепи?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.