Борисов в Стара Загора: България е с държавите на първа скорост в ЕС, с отличниците

Публикувахте от Политическа Партия ГЕРБ в 8 март 2017 г.

Ние до сега сме държали България на първа скорост, с отличниците. Това каза Бойко Борисов на среща със симпатизантите на ГЕРБ в Стара Загора.

Той припомни думите на президента Румен Радев от Берлин, че България е втора по ръст на икономиката в Европа, че безработицата е намаляла, че има ръст на БВП.

Ще настояваме за задължително образование на децата, подчерта бившият премиер.

Данъците няма да ги пипаме ние, защото са осигурили достатъчно приходи … Има рекордни приходи, допълни Борисов.

Два пъти БСП идват на власт, два пъти не строят “Белене”. Драгомир Стойнев затвори Южен Поток, той не построи и Белене, каза още Борисов.

Цената на тока не е мръднала по време на тяхното управление, подчерта експремиерът и припомни кризата с цените на тока по време на управлението на БСП.

Бойко Борисов припомни и за изплатените от ГЕРБ заеми за за “Белене”, “Марица” и КТБ. 2006 г. купиха влакове Сименс, ние се заинатихме, че няма да ги платим, още не са ги платили. 300 млн. лв. още не са платени.

Комунистите най-обичат парите на другите..Всичките тези безплатни неща, които обещават…Няма безплатно, коментира бившият министър-председател.

Някои си мислят, че сме велики, не сме. Ето, ген. Румен Радев ни победи на изборите, каза още Борисов.

Европейските лидери говорят за Европа на 2 скорости – ние не сме допуснали и няма да допуснем. Какво ни казват – или тичайте и се развивайте, или който иска да е по-бавен – остава по-назад.

България се намира във финансова стабилност, 14 млрд. лв във фискалния резерв. 6.200 млрд. лв са изплатените дългове, припомни Борисов и подчерта, че ако за всеки град се е давало по 1 млрд. България сега е щяла да бъде на съвсем друго ниво.

Борисов припомни и израза от времето на социализма – не само че 45 години сме назад, а и настрани.

Той подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ всички еврофондове са работили.

Някой, ако е давал пари на България, той е от ЕС, другите само са вземали.

Борисов гарантира, че БВП ще е 120 хил. лв. до 2 години, ако се поддържа този темп на развитие. При такъв растеж може да се говори за увеличение на пенсии и т.н.

България е единствения данъчен рай в Европа, подчерта Борисов и отбеляза, че натискът върху него и финансовия министър за плоския данък е много голям. Но това е най-чистия данък. От него се събират най-много пари.

Борисов подчерта, че е заявил на Тръмп и Путин, че България ще гледа собствения си интерес, както те следят техния.

Кредитният рейтинг на Гърция – боклук, на Македония- боклук, на Сърбия не го и гледаме, коментира Борисов.

“Като станем като САЩ ще се хвалим, сега по-скромно”, заключи бившият премиер, но подчерта, че БСП не могат да боядисат това, което ГЕРБ са направили.

В София всичко е ново – тролеи, автобуси, метро … Когато аз станах кмет най-новият тролей беше колкото мене…Вярно хубав, ама дърт, коментира Борисов.

 

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.