Борисов в Струмица: Нашето послание е – работа, скромност, без исторически претенции и гръмки фрази

Нашето послание е: работа, скромност, без исторически претенции и гръмки фрази. Върнем ли се на темата история, бъдещето приключва.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след първото съвместно заседание между правителствата на България и Македония в македонския град Струмица.

“Сега е моментът да се използва българското председателство, за да се придвижи интеграцията на Западните Балкани в ЕС. Убеден съм, че до 2-3 месеца ще успеем да свалим цената на роуминга. Така съм убеден и в реализацията на Коридор номер 8. Това ще доведе до повече инвестиции и по-високи доходи. Хората искат работа и ние сме длъжни да ги послушаме”, каза Борисов.

“Това е бъдещето на Балканите. Когато се дават пари за строежи, не се правят войни”, добави българският премиер.

“Перспективата за влизане на Македония в НАТО и ЕС е реална. Тя е ваш избор, по който вие вървите. Ние ще ви помагаме”, обърна се Борисов към своя домакин.

Решени сме да заздравим търговско-икономическите връзки между България и Македония, каза на свой ред Зоран Заев. “Перспективата за членството на Македония в НАТО и ЕС продължава да бъде главният двигател за реформите в страната”, посочи той.

По думите му, България е готова да изпрати в Македония експерти от различни сфери, които да помагат реформаторските усилия.

На въпрос не е ли твърде бързо и неочаквано затоплянето на отношенията между България и Македония Зоран Заев отговори: “Лидерството на България, в лицето на г-н Борисов, имаше голямата храброст да предприеме тези действия”. Заев изтъкна и икономическите преимущества и ползите от по-тесните връзки между българи и македонци.

На свой ред Бойко Борисов потвърди отново, че договорът за добросъседство не е насочен срещу никого. “За нас е еднакво важно нашите приятели от Сърбия, Черна гора и т.н. да вървят бързо по пътя на интеграцията. Народите на тези държави го заслужават”, добави той. “Затова нашето послание е: работа, скромност, без исторически претенции и гръмки фрази. Върнем ли се на темата история, бъдещето приключва”, заяви българският премиер.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Да, мъдри думи-работа,скромност и т.н. Но ти не си монах и едва ли мислиш така, щом си откраднал стотици милиони.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.