Борисов: ГЕРБ е длъжен да направи правителство (ВИДЕО, СНИМКИ)

Снимка: Пламен Стоименов

Най-доброто нещо на демокрацията е, че волята на хората е онова, което управлява държавата. Този резултат препотвърди категорично, че ГЕРБ трябва да бъде водеща партия в управлението на държавата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция след края на изборния ден.

"ГЕРБ е длъжен да направи правителство, след волята на народа и след като сами предизвикахме тези избори. Задължени сме да направим правителство, отчитайки всички грешки, който сме направили", добави категорично той.

По адрес на БСП Борисов каза:

"От доста време срещу нас имаше един достоен противник. Благодаря на колегите от БСП и техния председател Корнелия Нинова за една достойна мъжка битка. Доста се озорихме в кампанията".

"Ще положим много усилия, надявам се с по-малко компромиси от преди, за да може в преговорите с потенциалните партньори, когато разберем кои са те, да се направи правителство, което да отговори на очакванията на хората", каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че утре ще събере изпълнителната комисия на партията, за да бъдат обсъдени следващите стъпки.

На въпрос за евентуална управляваща коалиция той коментира:

"Преди да сме направили консултации, преди да сме чули какво мислят колегите, няма да поставяме условия, особено от екрана на телевизията".

По думите на Борисов, десницата в България категорично е победила социалистите, а българският народ е показал, че е мъдър и, че отчита всички рискове, постъпвайки по най-добрия начин.

Коментари

Задължително поле