Борисов: ГЕРБ са си обещали "работа, работа, работа", другите - "приказки, приказки, приказки"

Снимки: МС

„Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България и им създаваме максимално добри условия, за да разширяват производствата си. Изграждаме довеждаща пътна инфраструктура, гарантираме сигурност на електро- и газоснабдяването“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който разгледа на място разширяването на подстанция „Търговище Запад" на Електроенергийния системен оператор.

Инвестицията в проекта е на обща стойност над 3 милиона лева. Подстанцията захранва с електроенергия директно от преносната мрежа три завода в района на град Търговище - Шишеджам Аутомотив България ЕАД, Пашабахче България ЕАД и Тракия Глас ЕАД.

Ръководството на завода Шишеджам Аутомотив България ЕАД изказа благодарност към премиера Борисов и правителството за оказаната подкрепа, подпомагаща дейността на предприятието. „Това е най-големият завод за стъкла за автомобилната промишленост, поредният голям инвеститор, разкрил над 3000 работни места, при който социално-икономическата мярка 60/40 работи изключително добре и тя ще продължи да се прилага у нас до май“, отбеляза министър-председателят Борисов. Премиерът подчерта, че в близост се намира и изграденото ново газопроводно отклонение, чрез което се увеличава капацитетът за пренос на съществуващото газопроводно отклонение „Търговище".  

Дължината на новия газопровод, който е от изключително значение за бизнеса в областта, е 17,6 км, а направената в него инвестиция от „Булгартрансгаз“ възлиза на над 10 млн. лв.

„Новите инвестиции, които ще бъдат реализирани в района, изискваха повече електричество и повече газ, и то евтин. Затова направихме разширения за осигуряването на газ и ток“, категоричен бе премиерът Борисов и подчерта, че е изпълнен още един ангажимент към региона.

Министър-председателят акцентира, че правителството активно работи за създаването на работни места и хората честно и почтено си изкарват хляба, без значение дали са роми, мюсюлмани или християни. 
„Това е нашият пример за етническа толерантност в региона, най-верният начин сме го намерили ние - без да разделяме, а да обединяваме хората“, каза още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът акцентира, че квалифицираните кадри и административният капацитет са още едно от богатствата на държавата ни.

По думите му ГЕРБ са си обещали "работа, работа, работа" и хората да са доволни, а другите разчитат на "приказки, приказки, приказки".

"Обичайните заподозрени, по-полека, да не се пънат така, както са се забързали за власт и голяма баница. То е само работа", заяви още лидерът на ГЕРБ. 

Борисов инспектира и участъка от магистрала "Хемус" край Търговище. Заедно с него бе и зам.-министър Николай Нанков. Чакаме само да се оправи времето и да се сложи последния слой асфалт, заяви пермеирът.

Нанков отбеляза, че на терена са намерени ценни археологически находки, над 140 антични обекта. Допълни още, че има 7 големи виадукта, най-високият от които е 22 метра. 

Нашите зрители видяха постиженията ни в газопреносната система, в електросистемата и в магистралната структура. И това е по време на нашето управление. Другите нека се упражняват в каквото си искат, заяви Борисов. 

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/3043900915837958
Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика