Борисов: ГЕРБ ще има два приоритета – образование и електронизация

ГЕРБ ще има два приоритета за своята работа в бъдеще – това са образование и електронизация. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на кръгла маса „Конкурентоспособно и пазарноориентирано земеделие“, която се провежда в Сливен.

Според него това ще осигури стабилност и развитие. „ГЕРБ бяхме тези, които обвързваха образованието със социалните плащания. Дори използвахме термина „принуда“. Възнамеряваме „репресиите“ на държавата, социалните служби и полицията да продължат. Да осигурят присъствието на учениците в класните стаи, в противен случай – лишаване от социални помощи“, заяви Борисов.

Според него, въпреки че в страната безработицата е около 8%, бизнесът изпитва остър недостиг на кадри във всеки бранш.

„Ние на практика изграждаме платена безработица, и трябва да положим всички усилия, това да се предотврати“, каза още лидерът на ГЕРБ. Друг приоритет, който имат ГЕРБ, е електронизацията на административните услуги, създаване на електронни регистри, електронен разрешителен режим и публичност на обществените поръчки, подчерта Бойко Борисов.

„Бюрокрацията поражда корупция и усещане за нередности и съмнения в хората“, коментира Борисов. Според него решението е достъпност на електронното администриране.

Бойко Борисов каза още, че ГЕРБ щяха да направят много повече по време на двугодишното си управление, ако усилията на правителството не бяха насочени към осигуряване на средства за разплащане на дългове, натрупани от предишни правителства. Така 6.200 млрд. лева са отишли за покриване на дългове и решаване на проблема с КТБ, а не са били насочени към реалната икономика и не са донесли реална полза на хората, коментира лидерът на ГЕРБ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. аа счига бье, Буда и до комютприте ши съ докопа.ма какво ли ще правим без тебе бе ей.
    Начи ще види свят новата операционна система Тиква 1.0

  2. Точно така.Във началото на мандата полупроводници, и накрая цели проводници.

  3. Това ППЗ с/у постигнатото от Бай Тошо да бяга, пак няма да го постигне. Не става само с избори. Иска и честна работа

  4. това здравеопазване доходи итн да го духат – за пенсиите да не говорим . на тези им приоритети не може да им се хване края – ще сложи някоий компютър в училищат и ще продъни земята .

Отговорете