Борисов: Длъжни сме, заради нашите избиратели, да предложим вариант за управление (ВИДЕО)

Слави Трифонов да си прави състав на правителство, комисии, председател на Народното събрание

С чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили абсолютно всички ангажименти и обещания, които сме поемали. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на първото правителствено заседание след парламентарните избори.

"Ние с нашия опит, експертиза и с убедителна на изборите, сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление", добави той.

"Честита победа! Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте. За съжаление, колегите от „Патриотичния фронт“ се разединиха, иначе сега щяха със сигурност да са в парламента", каза още Бойко Борисов. 

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3057955351099181/

"Виждам безотговорност в другите политически партии. Някои стигат до там, че изпитват желание за още нови избори, с удоволствие ще се явим на такива, но какъв е ефектът? Освен парите и времето, които ще се загубят, пандемията не е отшумяла" коментира премиерът.

Готов съм да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят

"Ние като политически субекти дадохме възможно най-добър резултат, пета поредна победа на парламентарни избори и 14-та общо. Тези, понеже са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили. Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Както се казва, ние носехме отговорност за изборите, с над половин милион гласа, колегата - политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност. Дали е първи или втори, няма значение. Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той наред. Затова най-колегиално го моля да си прави състав на правителство, комисии, председател на Народното събрание. Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Имат възможност за много стабилно мнозинство в парламента, имат предостатъчно - 200 гласа. Ако толкова им е нужно за нещо, готов съм да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление, аз обичам държавата. Искам бизнесът да се чувства спокоен, а това може да стане само като има действащ парламент. След толкова години управление отново сме първа политическа сила", каза още той. 

"Ако толкова им се вижда тежка политическата обстановка, ако толкова няма решение, новите избори не са решение. Ето ви решение, нали всички говорихте за Велико Народно събрание, за мажоритарни избори, нека президентът Радев - неговият проект за конституция да внесе. Свикваме ВНС, решаваме всички проблеми и започваме на чисто", каза още Борисов.

Борисов отново похвали партията за отличното представяне и то след толкова години управление, като отново са първа политическа сила. "Партиите, които бяха в опозиция не само, че не вдигнаха - те се сринаха.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика