Борисов заплаши МВР шефове заради контрабандни цигари (обзор)

Премиерът Бойко Борисов заплаши МВР шефове заради контрабандни цигари. Той даде едномесечен срок на градовете Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик и Русе да намалят разпространението на незаконната стока, в противен случай ще последват уволнения.

През юни Борисов заплаши със съкращения областни директори на полицията и началници на районни управления отново заради цигари без бандерол и даде едномесечен срок да подобрят показателите на заловената контрабанда в районите.

На работната среща „Инициатива срещу незаконната търговия“, на която присъстваха премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и зам.-министърът на финансите Красимир Ананиев бяха представени данни за контрабандата на тютюневи изделия у нас. Резултатите показват спад на потреблението на незаконни цигари в страната до 8,1% към второто тримесечие на 2016 г., при 8,3% към края на четвъртото тримесечие на 2015 г.

Това е най-ниското ниво на нелегална търговия с цигари за последните девет години, но областните дирекции на МВР с по-слаби резултати - Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик и Русе - трябва да дадат обяснение за оставащите по-високи нива на контрабанда“, посочи премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика