Борисов за визитата на папата: С президента Радев работихме заедно (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов пристигна в град Раковски, където текат последните приготовления преди посещението на папа Франциск.

Борисов посети католическия храм „Пресвето сърце Исусово“ където главата на Римокатолическата църква ще даде първо причастие на над 200 деца. Заедно с премиера в града е и вътрешният министър Младен Маринов.

След утрешната литургия храмът ще бъде затворен в очакване на папата. "Постарали са се, всичко е добре направено", отчете премиерът.

"Посещението е изключитлно важно и цял свят ще го следи. Нащрек сме. Рекламата за България е безспорна. Не само за България, но и за нашите съседи от Македония. Това е знак на един свят човек, обичан папа и много популярен. Над 760 камери ще снимат и предават по цял свят. Аз съм изключително благодарен, че той прие поканата", коментира министър-председателят.

Относно подготовката за посещението Борисов добави: "С президента Радев работим съвместно - двете институции, в синхрон, за да има полза за България".

"Той има покани в много държави и е изключително трудно да се организира такова посещение", допълни премиерът. "В света няма да има медия, която да не съобщи къде е папата", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България