Борисов за Калиакра: Брюксел очаква да консултират текстовете по заповедта, така че да мине възможно най-бързо

Снимки: Пламен Стоименов

През тези дни в Балчик, Каварна и Шабла се срещнах с трима кметове, общински съветници и представители на различни гилдии в региона и за мен не е безразлично, няма как да се направим, че проблемът го няма. Планът за управление е дълъг, но трябва да се вземе решение. Затова казах – спираме заповедта, за да видим този текст става или не става.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инициираната от него среща в Министерския съвет за казуса с „Комплекс Калиакра“, предаде репортер на „Труд“.

Надявам се конструктивно и бързо да намерим решение. Помолих всички страни да се върнем стъпка назад и да проведем днешния разговор, призова Борисов.

Брюксел очаква да консултират текстовете по заповедта, така че да мине възможно най-бързо. Ние сме осъдени и минимумът, който трябва да се приеме, са тези осъдителни точки. От едната страна има едни интереси, от другата други. Всички тези хора там са със своя бизнес и поминък. Нещата тръгват още от 2001 г. сигурно. Ще загубим много време и няма да стигнем до никъде, ако се връщаме в миналото, каза още премиерът, припомняйки, че България е заплашена от глоба 20 000 евро на ден.

В плана за управление има непрецезирани текстове, коментира кметът на Каварна Нина Ставрева. Основната причина за протестите в нашия район e липсата на информация от МОСВ, затова очаквам прецизиране на текстовете в Плана за управление на защитените зони, каза още Ставрева. За селата Топола и Божурец е посочена надморска височина 0 м. Има още редица сгрешени текстове, обясни тя.

Още по темата

  1. Live Бойко Борисов обсъди случая „Калиакра” с еврокомисар Кармену Вела Решението на Съда на ЕС трябва да се изпълни, българските власти трябва да намерят подходящите мерки

  2. Обновена Борисов в „Полимери“: Това е екологична бомба, „зелените“ да наблюдават и такива процеси (видео)

  3. Нено Димов: Никой няма да спре обработването в Добруджа, там, където се е обработвало преди, няма да се строи

  4. Премиерът Борисов за екорекетьорите: Яйцата на „грабливите птици“ се люпят при нас (обзор) Търсят се обезщетения за хората в крайморска Добруджа

  5. Live Премиерът Борисов за „Комплекс Калиакра“: Със сигурност ще се наложи да се плаща и да се компенсира

  6. Борисов в капана на „зелените“ и тройната коалиция Кървавите сблъсъци пред община Балчик провокирани от „еколози”

  7. Бойко Борисов се среща с добруджанските кметове С бързата си реакция премиерът предотврати Дуранкулашки бунтове 2017, казват протестиращите

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Нали оня ден парцала Борисов обеща на началниците си от ЕК, че ще бъде тяхната воля, а лошия матриял да го духа.

Отговорете