Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете падащо от третия етаж

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Старец убит след жалба в „Съдебен спор“ (обзор) Задържани са дъщеря му и зет му, трите му внучки са освободени от плен

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Борисов за КСНС: Бойкот? Това е фалшива новина! Ако лъжа, ме заплюйте!

Новината за бойкот на Консултативния съвет по национална сигурност при президента е фалшива, заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет. По-приятелски и конструктивен съвет не е имало досега, допълни той.

Брифингът, който Борисов даде, беше по повод решението за оръжейния завод “Емко”. На него стана ясно, че сагата е приключила, а освен завода, от разговорите печели държавното дружество “Кинтекс”, което ще вземе 6 млн. лв.

“Лесно е да стоиш отстрани и да се опитваш да яхваш една или друга вълна. Бяха ми нужни два дни, за да разреша проблема с “Емко”, защото когато от една страна имаме частни фирми, а от другата “Кинтекс” като държавна собственост, може да се появят спекулации”, коментира министър-председателят Бойко Борисов.
“Военната продукция, военните договори и излизането на други пазари изискват голям професионализъм. Седнахме заедно и не само че се намери решение – и за работниците да получат заплати, и “Емко” да има работа, но и държавата ще вземе 6 млн. лв.”, разкри премиерът.

“Ще си отдъхнат много хора. Нито е имало рекет, нито е имало натиск. Това беше желанието на определени политици да се впият в нечий интерес. Видях грешка и при “Емко”, и при “Кинтекс”, и в Министерството на икономиката. Вчера изрично предупредих президентството, че ще закъснея с един час, защото ако не ги бях приел протестиращите, те щяха да преминат от другата страна на улицата и да протестират пред сградата на президентството”, обясни Борисов.

“Никога не съм имал по приятелски КСНС с президента Радев. Говорихме си с него един час в кабинета му. Предложих да викна други вицепремиери, за да излезем с решение. Сигурно е, че този антикорупционен орган ще се излъчи от парламента или от президентството. Тогава държавният глава каза, че не е хубаво да излиза с решение без присъствието на Цветанов и Карадайъ. Затова Радев взе календарчето и избрахме първия за него удобен ден – във вторник от 13.00 часа. Снощи с изумление разбрах, че бойкотираме президента. А ние по-приятелски и конструктивен КСНС не сме имали. Това е 100% фалшива новина. Ако лъжа, ме заплюйте. Седнахме, кафенце си пихме и си говорихме по различни теми, а после излизам и разбирам, че съм го бойкотирал. Нямате право да го внушавате това, защото не е истина”, обърна се министър-председателят към журналистите в Министерски съвет.

“Къде е скандалът, къде е бойкотът, след като пихме кафе и си говорихме толкова приятелски”, каза още премиерът.

На брифинга взе участие и икономическият министър Емил Караниколов. “От днес започва работа за възстановяване на договорите с “Емко” в пълния им размер. Продукцията на “ВМЗ Сопот” ще бъде изкупена от “Кинтекс”. Днес спечелиха не само работниците на “Емко”, но и “Кинтекс””, каза той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (12)

 1. Членът на БКП Борисов отдавна е заплют…тоз тлъст задник със сланина надут

 2. С клетви или не…като по букварче никой не вярва на Лъжливото Тикварче…

 3. Ако за всяка лъжа дет си я казал те заплоюем ще се одавиш бе Баце Боко, съде сганта ти

 4. Заплювам те, моментално те заплювам, банкянски гьонсурат такъв!!!!!! И понеже ме е страх да не ме привикат в ДАНС, че застрашавам националната сигурност, казвам ти го нежно: “да ми ядеш суджука”!!!!

 5. 100 % си е чист бойкот! Толкова е очевидно.
  Борисов имал среща с протестиращите работници на Емко, другите имали подготовка за еди-какви си европейски ангажименти… Как да не е бойкот. КСНС при Президента е по-маловажно от изброените измислени ангажименти?
  Хайде стига! Какво щеше да стане ако Борисов беше отложил срещата с работниците с 2 часа? Щяха да му се разсърдят ли? Или просто щяха да изчакат да мине срещата при Президента?

 6. Интересно след всичките теи мощнис скандали дето в края на краищата не водят до абсолютно нищо, някой да каже как преди 2 седмици целия резерв на БНБ от 16 милиарда мина под управлението на офшорка. Ето това е новината а не гюбеците на крадливите и измамни политикани.

 7. Дали е братовчед или просто поставено лице на съвсем други ще се разбере , само дето да пуснеш 16 милиарда на офшорка само по себе си е престъпление от исторически мащаб.

 8. С удоволствие бих изпълнил предложението на ББ да го заплюя, само че никой няма да ме допусне да се доближа до него. А иначе, дали направеното от ГЕРБ е бойкот, БОЙКОТ Е! И само ако човек е политически лаик или политически мошеник, може да твърди или да повярва, че не е бойкот.

 9. Останаха ли всички с впечатление, че гербаджиите се измъкват по всякакви предлози от съвета? Останаха. Има ли реална борба с корупцията поне от съществуващите вече организации, една от които дори се нарича Борба с корупцията? Няма. Е какво ми плямпаш дрънканици тогава бойкотирате и още как. Не ви се пуска сладкия източник. И те заплювам, да.

Отговорете