Борисов за подкрепата на БСП за Мая Манолова: Ако са толкова двулични, честито! (ВИДЕО)

Снимка: Цветан Томчев

И отгоре ще дадем на търга, но ще върнем "Дунарит" на държавата, заяви премиерът

Само преди два месеца победихме Корнелия Нинова категорично и тя, признавайки провала си, си подаде оставката. Малко след това я оттегли. Това коментира пред журналисти в Русе премиерът Бойко Борисов.

По-рано в парламента лидерката на БСП критикува управляващите за състоянието на икономиката и медийната среда в страната. "Икономиката върви с темпове, на които не можем да насмогнем с инфраструктурата", отговори Борисов.

По повод подкрепата на БСП за Мая Манолова, той коментира: "Помня когато Мая Манолова ставаше омбудсман какъв натиск имаше от БСП към нея и тя как хулеше БСП. Ако са толкова двулични, честито!".

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира реализацията на инфраструктурни обекти в град Русе. Заедно с кмета на града Пламен Стоилов, премиерът провери работата по тях.

"Новият кей в Русе ще стане най-красивото място в града. За мост, настояват от Румъния. Обаче не съм оптимист за това. Ще пуснем до Боаза. Търговище-Шумен се строи много усилено. Ако всяко правителство беше правено по една магистрала, сега нямаше да ме питате. Тодор Живков беше построил "Хемус" до Правец само. Ние правим седем наведнъж. В същото време всеки ден се иска", коментира той.

Борисов потвърди, че държавата възнамерява да купи военният завод "Дунарит", ако предприятието бъде предложено на търг. "Толкова ми омръзна от аферите около този важен, стратегически завод, че и отгоре ще дадем на търга, но ще си го върнем като 100% държавен. Това мога да гарантирам - докато имам някаква власт, това ще стане", заяви той.

Коментари

Задължително поле