30 на сто по-евтини онлайн документи от кадастъра 2000 човека на ден чакат в администрациите на агенцията в цялата страна

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 23 април 2018

ZDF: “Химическата атака” в Сирия е била фалшива (ВИДЕО)

МВФ прие нови регламенти за по-системно оценяване на корупцията

Циганин блудствал с 4-годишната си племенница (обзор)

Пуснато е движението по новия обходен път за смолянското село Тикале Зам.-министър Йовев инспектира мястото

Фенът терорист крие кой му е дал бомбата (обзор) Не е отхвърлена версията, че взривната смес е направена на стадиона

Проф. Лъчезар Трайков: Множествената склероза не е генетично заболяване Хроничната умора е един от първите симптоми

Броят на убитите при атентата в Кабул нарасна до 57 души

Д-р Христо Алексиев – един филантроп от Хамбург От 10 години българинът увлича сънародници и германци за каузата на отец Иван като организира здравен център в Якимово

„Мисия България“ превзе и Китай Откриха Българистичен център в Пекин

Еманюел Макрон смята Владимир Путин за силен лидер, който се стреми да направи Русия велика

Хиляди българи и чужденци се хванаха за ръце на Голямото хоро в Брюксел, организирано от евродепутата Ева Майдел (СНИМКИ)

Истински трупове и органи на изложба в София Гидове дават съвети за здравословен живот

“Балони на любовта” пред Народния театър с инициатива срещу омразата между разделените родители и децата им (СНИМКИ)

Борисов за призива на БСП за съгласие по темата за бежанците: Двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума

Снимка: Архив

Държавническите решения не са популистки, не са много приемливи в първия момент, но времето показва, че са правилни. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание по повод политическите кризи в Европа, проблемът с мигрантите и начините за преодоляването му, съобщиха от МС.

„Ние по тези теми многократно сме искали да има разбиране, защото самите европейски социалисти гласуваха в Парламента за много по-меки мерки от нашите… Двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума. Всички мислеха, че това е атака срещу нас, а то е срещу държавността. Аз си спомням това предаване „На четири очи“ – ясно обясних какви са рисковете, казах истината. Госпожа Нинова на Консултативния съвет каза, че не са говорили за рисковете, защото тогава били в предизборна кампания… Сиреч, когато е предизборна кампания – може да лъже, когато не е предизборна кампания, може и да търси помирение. Не че не съм за помирение, не че не съм за национална отговорност, но не можеш да рушиш, рушиш, рушиш и когато трябва да градиш, да кажеш: „Ама ха сега всички да градим”. Ние поемахме пасивите на проевропейската си политика, това, което всички ние, хуманните европейски демократи прилагаме”, каза министър-председателят.

Пълният текст на изказването:

БОЙКО БОРИСОВ: Между другото, видяхте, че няма нищо неправилно и в нашето поведение. След Брекзита премиерът и правителството си тръгнаха, за да може тези, които искаха Брекзит, сега да го приложат, но те се оплитат и не знаят какво да правят. Това е резултатът. Месеци наред не знаем какво са решили.

В Италия премиерът им представи програма, според която счита, че Италия ще се управлява по-добре и ще излезе от кризата. Знаете, че осем техни банки са на ръба. Обединиха се по-малките партии и Ренци подаде оставка. Разбира се, пое отговорност да мине бюджетът. Ние това го направихме по същия начин. Но то не значи, че ще престанат да се борят и да настояват това, което са предлагали, да стане факт, защото това са правилните неща. Те не са популистки, не са в първия момент много приемливи, но времето показва, че са правилни.

Аз внимателно слушах госпожа Нинова, която вече започва да говори по темата за бежанци да се постигнело съгласие. Ами ние една година настояваме за съгласие по темата бежанци! Никой от нас не е предизвикал кризата. Предизвикаха я тези, които разсипаха арабския свят. Има два вида справяне – едното е нехуманно и невъзможно, защото дори и през Унгария, ако не ме лъже паметта, 30 хиляди са минали, въпреки оградите. Но, виждате, постепенно, макар и бавно, Европа се съвзема, прилага мерки и накрая ще се справи. Една година ние точно това обяснявахме, молехме, пари издействахме, ежедневно работехме, ежедневно. Изведнъж се сетиха сега: „Ами дай да се помиряваме по тази тема“. Ние ви искахме помирение много пъти, сега ще носите отговорност и ние по същия начин ще ви питаме, и ще чакаме да видим как по-добре ще се справите и с какви по-различни методи от нашите.

Сиреч, популизмът в цяла предизборна кампания – да ни се обяснява как г-н Радев ще прати армията на границата и ще пази границата, чакам да го видим в действие и тогава с министър Ненчев ще преценим дали сме грешали като не сме изпратили Сухопътните войски да стоят с танковете и артилерията на границата.
Ние по тези теми многократно сме искали да има разбиране, защото самите европейски социалисти гласуваха в Парламента за много по-меки мерки от нашите. И тогава чух, че ще бъдат викани да им дърпат ушите. Не знам дали се е случило, нямам информация от БСП. Така че двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума. Всички мислеха, че това е атака срещу нас, а то е срещу държавността. Аз си спомням това предаване „На четири очи“ – ясно обясних какви са рисковете, казах истината. Госпожа Нинова на Консултативния съвет каза, че не са говорили за рисковете, защото тогава били в предизборна кампания. Ненчев беше там – чу, и Горанов беше – и той чу. Сиреч, когато е предизборна кампания – може да лъже, когато не е предизборна кампания, може и да търси помирение. Не че не съм за помирение, не че не съм за национална отговорност, но не можеш да рушиш, рушиш, рушиш и когато трябва да градиш, да кажеш: „Ама ха сега всички да градим”. Ние поемахме пасивите на проевропейската си политика, това, което всички ние, хуманните европейски демократи прилагаме. Госпожа Кунева не би ни позволила друг подход.

За 160-те милиона това ни беше и договореността с г-н Юнкер – незабавно да преведат тези 202 милиона лева, да се почувства ефектът от подкрепата максимално бързо, а Комисията да предостави останалите след това. Г-н Юнкер излезе лично в Братислава и публично го заяви. Можеше спокойно да кажат: „ГЕРБ са успели 202 милиона лева да докарат за страната, ние ще докараме, примерно, 500 милиона“. Да ги осигурят – ще ги аплодираме.

Нека да надграждаме.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (15)

 1. “За 160-те милиона това ни беше и договореността с г-н Юнкер – незабавно да преведат тези 202 милиона лева, да се почувства ефектът от подкрепата максимално бързо” – е па кажи за какво те подкрепиха?!
  да миеш гордо кат пуяк с последен модел ибрик зaдника на меркел ли?

 2. “Ние поемахме пасивите на проевропейската си политика, това, което всички ние, хуманните европейски демократи прилагаме.” – нищо не са поели арогантните евроатлантици… лизаха, лизаха и сега се опитват да се изнижат кат пръдня от гащи…

 3. И относно фактора за ибрикчиите гусин юнкер:
  Luxembourg struck 172 secret tax deals in the year after the LuxLeaks scandal first exposed the prevalence of agreements made between the government and multinational corporations, new research published today (7 December) has revealed.

  The number of such deals between companies and governments across Europe has increased by almost 50% since the November 2014 investigation rocked the European Commission. Its president, Jean-Claude Juncker, was prime minister when many of the more than 300 tax rulings were made.

 4. Trai konio za zelena treva i otnovo za svetloto budeshte! Drugoto bilo populisam – mi to zhivota ni mina bre i nasledstvo na decata si ne ostavihme! BB, uloven si v mno-ogo lazhi i e redno da se izvinish ! Nie, na koito ne zhelaesh da sluzhish, sashto sme hora i bulgari!

 5. Така е, лъжите, кражбите и измамите не мож ги кри и бойко тъпото го осъзнава. Но дали си мисли, че като обвинява други за своите кражби, лъжи и измами му минава номера?

 6. „Сиреч, популизмът в цяла предизборна кампания – да ни се обяснява как г-н Радев ще прати армията на границата и ще пази границата, чакам да го видим в действие и тогава с министър Ненчев ще преценим дали СМЕ ГРЕШАЛИ като не сме изпратили Сухопътните войски да стоят с танковете и артилерията на границата”, подчерта Борисов. Г-н премиер, Бокоо, нека спрегнем глагола „греша” в минало неопределено време: аз съм грешИл, ти си грешИл, той е грешИл; ние сме ГРЕШИЛИ и т.н. Разбираме, че не млади години си чел книгата „Винету” , може би и „КОННИКЪТ БЕЗ ГЛАВА” – тя също е юношеско-приключенска книга, но там граматика не се учи. Миналите времена се изучават в ІV клас и не зная защо не си ги научил добре, включително и миналите причастия. Не говори на банкянски или сикаджийски език, а на български. И престани да „ме”-каш : ние говориМЕ, ние учиМЕ. Ти че няма да се научиш да говориш правилен български език е ясно, но покрай теб започнаха да „ме”-кат и професори, та дори и отговорни хора от МОН. Нали искат да подражават на Падишаха…

 7. PS: Казвате: „ … чакам да го видим в действие и тогава с министър Ненчев ще преценим дали СМЕ ГРЕШАЛИ като не сме изпратили Сухопътните войски да стоят с танковете и артилерията на границата.” Г-н премиер-министър, вие с мин. Ненчев надали ще имате възможност да прецените дали сте сгрешили като не сте изпратили войници на турската граница (без артилерия и танкове). Причината е, че министърът в оставка Ненчев е подследствен и надали ще отърве кожата. По-вероятно е да му пришият още 2-3 нови обвинения. А вие като премиер, задържал на отговорни постове четирима явно некадърни министри, в това число тези на МВР, МВнР, МО и МОСВ, и въпреки многото искания същите да бъдат освободени поради многократно проявена некадърност и аматьорство, продължихте от инат да ги държите да работят във вреда на държавата, подлежите на разследване и евентуално предявяване на обвинения. Добавяме скандалите с кандидатите за генерален секретар на ООН и с пропуснатите ползи от Южен поток; с афганците, които нарекохте бежанци и им осигурихте центрове да живеят там; слугинажа, който проявихте пред Меркел и ЕК, неприсъединяването към Вишеградската четворка и т.н. Дано отървете кожата…

 8. Boko , ia kazhi za tvoita druzhka Zoran Zaev, deto iska da kantonizira Makedonia – barem zaedno sa vi promivali glavite v Bruxxel i Berlin. Kazhi kakvo planirat ot tam, kogato v nedelia Nikola Gruevski specheli izborite. I tam imashe sharena revoliucia! Maketata spriaha plana na Soros za isliamizacia na Evropa , pone za sega – bravo na teh ! A ti si fanat v lazha mnogokratno!

 9. Абе седя и се чудя кога кукловодите на безродната крадлива свиня бойко ще го скатаят далеч от очите на народа заедно със свинефермата му герб. Народа мрази тези боклуци и всеки момент може да започне революция, за да ги измете. То че бойко и айдуците му са нагли, нагли са, но и кукловодите му се -е-б-а-в-а-т- с нас.

 10. Donald Trump opened a New Page in World Policy …!!! Mr. Boyko Borisov Curriculum Vitae is NOT Corresponding to the New Political Conceptions , which are totally rejecting corruption and robbery…!!! That’ s why Mr. Borisov can not be the face of Bulgaria worldwide …!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.