Косовският премиер призова да не се използва убийството на Оливер Иванович за политически цели

Доклад на „Фрийдъм хаус“: България е свободна страна, но медиите й – само донякъде

Тръмп е в отлично здраве, заяви лекарят на Белия дом

Около 1400 мигранти бяха спасени в Средиземно море

Нови по-строги санкции към КНДР обмислят САЩ и Канада

В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Борисов за санираните блокове: Само за тези пари не ме е яд, защото те отиват пряко в хората

6,200 млрд. лева живи пари излязоха тази година от България, за разплащането на стари дългове, с които икономиката ни щеше да отиде на 10 % ръст и на горе . Това каза по време на официалното откриване на серия от санирани блокове в Благоевград министър-председателят Бойко Борисов.

„Тази година – 2016 освен това, което виждате, че сме направили дадохме 1,3 млрд. лева живи пари за американските централи от времето на Костов, живи пари заминаха за Вашингтон. 1,2 млрд. лв. сега заминават за Москва живи пари, наши пари за един гьол от Белене и 3,7 млрд. изплатихме на вложителите в КТБ. 6,2 млрд. лева излязоха тези година от България живи пари, с които икономиката ни щеше да отиде на 10 % ръст и на горе“, каза още Борисов. Той добави, че по програмата за Енергийна ефективност средно в едно семейство влизат около 15 000 лева подарък от държавата.

„Само за тези пари не ме е яд, защото те отиват пряко в хората. Не заминават нито за Вашингтон, нито за Москва. И като кажат някои от кандидат-президентите, че ще се води балансирана политика с кой, на кой повече да дадем ли вместо да си оставим за държавата“, добави Борисов. Той заяви, че най-добрият и най-видимият начин за свършеното е мнението на хората, чийто блокове са били санирани.

„Така, че да бъдем мъдри, да помним и да се съдим по направеното, по делата. Това е най-важното, а църквата не ги броя умишлено да не каже Господ нали, че се хвалим. Искам да ви кажа че сигурно над 500 – 600 манастира, църкви нови, ремонтирани има в България. В Асеновград сега в неделя уникална църква, грамадна открихме, готова е. Днес отваряме офертата за магистрала Пловдив – Асеновград, защото е най-натовареният път и догодина по това време, ако няма обжалвания Пловдив ще има магистрала“, подчерта министър-председателят. Той заяви, че иска политиците да спорят с него за това, което са направили.

„А до Рилския манастир ходихте ли? Видяхте ли пътят как стана? А колко години не беше правен. Няма правителствена делегация да не е ходила на Рилския манастир, но 30 – 40 години пътят не е правен, а сега става прекрасен и сме върнали дефицита под 2 %. Сиреч парите за дълг. Фискалният резерв ни е 13 милиарда не го пипаме, до края на годината 3,8 млрд. повече събираме от контрабандистите и корупцията. С това ги правим тия работи плюс 6,2 млрд. сме разплатили след Орешарски. С кой да споря, за какво да споря? Какво да спорят с мен?“, допълни Борисов. Премиерът каза още, че 78 милиона днес са пуснати по селските програми. „Само на малки села, малки фирми и фермери – безвъзмездно. Средно по 4 милиона на инициативен комитет. Има и за Сандански, Петрич, Симитли, тук за вашия регион също. Малко мислих да им мълча, ама стават нахални. Освен това 50 милиона ще дадем за пенсионерите покрай Коледа“, коментира министър-председателят Бойко Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

 1. САЩ: 312 млн. население, 800 000 държавни служители;
  ХОЛАНДИЯ: 16 млн. население, 20 000 държавни служители;
  БЪЛГАРИЯ: 7 млн. население, 440 000 държавни служители.
  Чиновниците ни, предимно софиянци, в относителен порядък са 45 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от американските и 51 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от холандските.
  Пропорционално в държавния апарат у нас на заплата трябва да има около 9 000 души, а не цели 440 000,
  Покорните данъкоплатци им плащаме не само високите заплати, но и осигуровките, представяте ли си?
  Луди ли сме всички, или сме тъпи и глупави по рождение?
  акад. Петър Иванов, Демографски център към БАНИ

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.