Борисов за санираните блокове: Само за тези пари не ме е яд, защото те отиват пряко в хората

6,200 млрд. лева живи пари излязоха тази година от България, за разплащането на стари дългове, с които икономиката ни щеше да отиде на 10 % ръст и на горе . Това каза по време на официалното откриване на серия от санирани блокове в Благоевград министър-председателят Бойко Борисов.

„Тази година - 2016 освен това, което виждате, че сме направили дадохме 1,3 млрд. лева живи пари за американските централи от времето на Костов, живи пари заминаха за Вашингтон. 1,2 млрд. лв. сега заминават за Москва живи пари, наши пари за един гьол от Белене и 3,7 млрд. изплатихме на вложителите в КТБ. 6,2 млрд. лева излязоха тези година от България живи пари, с които икономиката ни щеше да отиде на 10 % ръст и на горе“, каза още Борисов. Той добави, че по програмата за Енергийна ефективност средно в едно семейство влизат около 15 000 лева подарък от държавата.

„Само за тези пари не ме е яд, защото те отиват пряко в хората. Не заминават нито за Вашингтон, нито за Москва. И като кажат някои от кандидат-президентите, че ще се води балансирана политика с кой, на кой повече да дадем ли вместо да си оставим за държавата“, добави Борисов. Той заяви, че най-добрият и най-видимият начин за свършеното е мнението на хората, чийто блокове са били санирани.

„Така, че да бъдем мъдри, да помним и да се съдим по направеното, по делата. Това е най-важното, а църквата не ги броя умишлено да не каже Господ нали, че се хвалим. Искам да ви кажа че сигурно над 500 – 600 манастира, църкви нови, ремонтирани има в България. В Асеновград сега в неделя уникална църква, грамадна открихме, готова е. Днес отваряме офертата за магистрала Пловдив – Асеновград, защото е най-натовареният път и догодина по това време, ако няма обжалвания Пловдив ще има магистрала“, подчерта министър-председателят. Той заяви, че иска политиците да спорят с него за това, което са направили.

„А до Рилския манастир ходихте ли? Видяхте ли пътят как стана? А колко години не беше правен. Няма правителствена делегация да не е ходила на Рилския манастир, но 30 – 40 години пътят не е правен, а сега става прекрасен и сме върнали дефицита под 2 %. Сиреч парите за дълг. Фискалният резерв ни е 13 милиарда не го пипаме, до края на годината 3,8 млрд. повече събираме от контрабандистите и корупцията. С това ги правим тия работи плюс 6,2 млрд. сме разплатили след Орешарски. С кой да споря, за какво да споря? Какво да спорят с мен?“, допълни Борисов. Премиерът каза още, че 78 милиона днес са пуснати по селските програми. „Само на малки села, малки фирми и фермери - безвъзмездно. Средно по 4 милиона на инициативен комитет. Има и за Сандански, Петрич, Симитли, тук за вашия регион също. Малко мислих да им мълча, ама стават нахални. Освен това 50 милиона ще дадем за пенсионерите покрай Коледа“, коментира министър-председателят Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България