Борисов за служебния кабинет: Не разбирам колко малоумни са тези хора (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Пловдив, където присъства на среща с футболни фенове от Ботев и Локо Пловдив, и с кмета на града Здравко Димитров във връзка с доизграждането на двата им стадиона.

"Ние ги започнахме тези стадиони с доста значителни инвестиции. Искам да ви поздравя, че за разлика от сегашното правителство, вие бяхте мъдри и закупихте голяма част от строителните материали, когато бяха евтини. Надявам се, че не само нашите общински съветници, но и тези от БСП биха ни подкрепили за спортната инфраструктура на града", каза Борисов.

"Искам да знае градът, че взимайки пари от бюджета на страната, като партия ще подкрепим това решение. Поемам ангажимент целево да ви дадем пари за тези стадиони, когато влезем в новото управление да компенсираме общината с тези средства, за да може другите граждани, които имат други приоритети да не ви гледат накриво", допълни той.

"Преди седмица се обзаложих с Радев, че до Нова година токът ще стане над 500 лв, той стана днес. Довечера в 20 часа борсата ще затвори на 567 лв. за мегаватчас . При лошия Бойко 10 г. 70 лв. плащат. Потъват кораби, тровят морето. Знаете ли на борсата колко е вече желязото, бетонът? Не разбирам колко малоумни са тези хора в момента, ако ние управлявахме днес и строителните компании бяха отпред, щях да им дам ясен знак, че договорите трябва да се изпълнят в срок. При днешните цени над 30% поскъпнали, те или трябва да строят шеметно или ще фалират. Те са златни за манипулация, за да свършат работа на държавата. Те ги карат да не работят и да стоят отпред на протест", обясни Борисов.

800 млн. сложихме в отделна сметка, за да разплатят това, което сме започнали. Всичко това беше гарантирано, за което протестират. Парите бяха осигурени. Радев вика: Борисов е виновен! За кое, че ти потъна кораба? Те викат, че не сме били взели мерки. Какви мерки да вземем - да слагаме кранове в морето и да чакаме някой да се удари в скалите? 30 дни стоят и гледат как потъва корабът "Вера Су", каза той.

Пенсиите отидоха по "Пътя на Копринката". Излъгаха ги за пенсиите, ние си изпълняваме ангажимента и ще си построим това, което сме започнали, обясни Борисов.

"Цената на газа го изпуснаха. Борисов беше лош. Но дали е в Кремъл, или във Вашингтон, тръбите бяха пълни с газ", каза още Борисов. 

"За съжаление, днес 157 души починали от коронавирус. Никакви мерки, нищо. Свършват чувалите", добави лидерът на ГЕРБ, коментирайки последните данни за разпространение на заразата. Вече легла няма в болницата, допълни той. 

Виновни сме за кораба, за цените, за газта... Радев е невинен за всичко. Все едно 5 години е бил нищо, или държавен глава. 6 месеца имат служебно правителство. За ковида сме виновни. Викат и при ГЕРБ умираха, но при нас целия свят не знаеше какво е ковид, тичахме по заводи, търсехме маски и т.н. Светът намери рецепта и ваксинира, а ние унищожаваме ваксините", каза още Борисов. 

„Паникьосани са. Онзи ден, като им дадох пример откъде върви контрабандата и "Пътя на Копринката" в село Труд, сега са в шах какво знаем. Панически им носят пари надолу-нагоре. Толкова пари има в този път, че могат да направят 3 стадиона. Радев не знае на кой свят е, дали не знаем повече за парата, която тече там, посочи той.

Пак ще ги бием много, защото хората видяха, че те не могат. Крадливи са и не могат. Създадоха един "Път на Копринката", създадоха образец на корумпирана държава. Затова няма и пари в бюджет", допълни още той. 

Вчера изтеглиха половин милиард заем, който управлява трябва да ги връща, каза Борисов. 

С 30% плащат по-малко на лекарите на първа линия в този мор от "лошото наше правителство". Кажете ми една сфера, която е по-добра. Слави попя хубаво, сега Ицо Хазарта ще минем от чалгата на рап, коментира той.

В момента ние сме на война с ковида, вчера и днес 200 загинали, средно по 80 души умират на ден в България от ковид. И все едно ги няма. Онзи ден гледах интервю със Спецов, леле какво интервю беше, а той измамник, продал куха фирма. Чак ме кани да му давам сигнали за "Пътя на Копринката" на него точно и на Бойко Рашков, който им е чадър, допълни той.

"А при нас пандемията беше първа новина. Сега един месец сме първи по смъртност, но не е новина. Даже броя на починалите не дават таблицата да се види. Дано не се случва това на нашия народ, защо го правят? Радев, Кацаров, защо не ваксинирате хората, защо не ги убедихте, че само това спасява? Целият свят се ваксинира и сега работи, а ние ще трябва да затваряме. Пак децата слагат онлайн, те какво са виновни? Трябваше да се ваксинират предишните месеци. Защото това е единственото лечение, хапчета няма", каза Борисов.

"Ако си обичаш народа, това е единственото решение. Дори да не е популярно, ще го направиш, ако мислиш за хората. За "Тракия" мислех, че ще се засрамят да оправят мантинелите, за да не умират хората, но и това не правят. Няма ги половината мантинели, каза той.

Като имаха мнозинство защо не стана Слави премиер и не направиха правителство? Сега какво ще се промени, ще се заобичат и няма да си говорят за постове ли? Те само това правят и тормоз срещу ГЕРБ, данъчни проверки на хиляди хора и сочене с пръст", припомни Борисов.

Той каза, че чак сега "Да, България" са пратили писмо да поискат информация за машините и кой ще пише кода, а той е говорил за това от преди месеци. "Никой не знае какъв ще е кода, кой ще пише софтуера, какво ще се случи в флашките, кой ще се логва в този софтуер, защо не искат да се броят хартиените квитанции, за да се засече дали са четни изборите. Сега ще се уплашат още повече от "Пътя на Копринката" и ще затворя държавата. А Радев ще се разхожда с държавни коли като кандидат-президент, това му е равнопоставеното. Да ходи с брониран Мерцедес, а на мен ми обясняваха за стара джипка", каза Борисов.

"Като беше в Банско какво направи - България е в тъмночервена зона и няма да има туризъм, защото те не взеха мерки. Защо не усилят ваксинацията, че да работи туристическия бранш. Сега ще се уплашат хората и няма да гласуват. А и не се знае как ще стане, на една страница, с една карта ли? Манипулацията става през кода на софтуера. Сега се сетиха и другите партии, защото преди взимаха от ГЕРБ само гласове и ги разпределяше софтуера, а сега не се знае дали няма да се прави това и с други партии", обяви лидерът на ГЕРБ и отново поиска всички партии да присъстват на поставянето на софтуера и кода и да имат възможност за контрол.

Сега и ДПС и "Да, България" ги е страх. Предполагам и БСП ще се уплашат, надявам се вече ЦИК да вземат решение да осигурят прозрачност на изборите", допълни Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1026538564812392
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика