Борисов: Изровените павета по “Дондуков” са саботаж

Кадрите показват как мъж умишлено руши пътната настилка

Фандъкова определи кадрите като престъпление

Премиерът Бойко Борисов видя саботаж в изровените павета на столичния булевард “ Дондуков” и определи случващото се като политическа атака.

“Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години”, коментира премиерът Борисов пред министрите по време на вчерашното правителствено заседание. Повод за реакцията на премиера са излъчените в понеделник записи, където се вижда как мъж с неизвестна самоличност умишлено разравя паветата по бул. “Дондуков”.

“Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести. Смятайте какъв противник имаме срещу нас!”, обърна се Борисов към членовете на кабинета.

Борисов допълни, че това е не само престъпление, но и акт извършен целенанасочено преди протеста в неделя. “Каква деградивна мисъл трябва да имаш - сега да седнем да мислим и да отидем да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден”, казва още премиерът.

Коментари

Задължително поле