Борисов ироничен към опонентите: Да не излезе, че освен кабинета и Радев е наш?

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Само за януари сме оставили 860 милиона излишък – това са пари за следващите 2,5 години, а не да ме питат откъде ще ги взема, разясни Борисов. 6,2 млрд – ами заради грешни гласувания в предишните години, съответно за БСП и СДС, най-бедните в ЕС, българите, ги платихме. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с избиратели във Велико Търново.

Българите гласуваха за президента Радев, а получиха Огнян Герджиков – ето ви още един пример, разясни Борисов.

Казват, че кабинетът е на ГЕРБ. В същото време президентът Радев казва, че е негов, той го е назначил. Ами по метода на преобразуванията - ако кабинетът е наш - на ГЕРБ, а го е назначил Радев, то какво излиза, че и Радев е наш, иронизира отново Борисов, а залата избухна в смях и ръкопляскания.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1958654271029300/

На 26-ти не е важно просто да победим, а да победим така, че когато започнем да правим правителство, да може да отстояваме заложените от нас политики и да гарантираме изпълняването на поетите обещания, доплъни още лидерът на ГЕРБ.

Няма да имаме никакъв шанс да отстоим, ако не ни е добър резултата. Иначе пак ще излезе, че учителите, докторите и военните са ни обидени за политиките, само че докато бяхме в коалиция, разясни Борисов.

Мисля, че няма съмнение, че някой друг може да направи АМ "Хемус". За нея нямаше проект. Ние сега проектираме и се занимаваме с нея, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Всяко семейство си прави сметка - кой какво изкарва, какво има и на базата на това се харчи. Държавата се прави по същия начин. Почнеш ли да харчиш повече, отколкото произвеждаш, ставаш като Гърция. 10% плосък данък е най-добро за бизнеса, за хората, най-добра събираемост. За пенсионерите, за бабите и дядовците, които гледат внуци, могат да взимат до 500 лева. Да са ни живи и здрави жените, те са амбициозни, искат да работят и да не си губят местата, да се преквалифицират. И няма нищо по-спокойно бабата и дядото да водят детето на училище, да го хранят, да подготвят уроците. А и много пенсионери го правят това и сега, а това ще е добър страничен доход, ще си взимат и някой лев", коментира Борисов.

Той коментира и проблема с демографската криза и посочи, че ако ГЕРБ бъде отново на власт, държавата ще покрива

всички опити за ин витро зачеване на бездетните семейства. "Другото - коалицията. ГЕРБ е единствената партия, която не е правила коалиция с ДПС. Ние ясно сме си изразили това, което мислим. Същото касае и ДОСТ заради това, което в момента, в тази предизборна кампания те правят. Това напряга фактите и се изричат думи, които много трудно след това се забравят. Това влошава много отношенията ни с Турция", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Ние като нация трябва да сме по-обединени от всякога", заяви той и допълни: "Чудя се как колегите могат да водят такава жълта кампания! То са обиди, то са заклеймявания!".

Добре, че анулирах договора с "Уестингхаус" за седми реактор на АЕЦ "Козлодуй"! Иначе сега щяхме да работим, са за да плащаме някакви милиони на учжденци, обясни Борисов.

Започнахме санирането, за да обновим жилищата на вас, хората, там където живеете. Ами след 50 години като се прецени, че тези сгради са опасни и дойдат и ви кажат да напуснете, какво щеше да стане! Затова започнахме санирането, за да не стане тази криза, категоричен е Борисов.

Поезията на Ботев сякаш е написана като за днес - толкова са силни вечер в кръчмата, а на сутринта като изтрезнеят разбират колко сериозни са нещата. Така Борисов квалифицира надигналата се псевдопатриотична вълна в последно време.

"Слушахте ли президента Радев какво каза? Трябва ни добросъседство, дипломатичност, добри отношения, защото сме партньори в НАТО. Точка по въпроса. А другите партии какво казват - че оградата щяла да спре бежанците от Турция. Ами като дойдат жени и деца и започнат да се хвърлят по мрежата какво ще правим? Нека стане една майка, която да каже, че ще си прати сина да стреля по тях", коментира Борисов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика