Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Борисов: Мигрантска криза в САЩ и Русия няма, защото Европа е най-доброто място за живеене

Снимка: Архив

Продължавам да смятам, че тези, които бягат от война, особено където има и наша намеса – на Европа, на страните от НАТО, сме длъжни да си понесем отговорността и да подпомагаме тези хора, защото ние го причиняваме, каза премиерът Бойко Борисов по време на конгрес „Миграция и интеграция: влиянието върху жените“, организиран от ЕНП Жени, предаде „Фокус“.

„Темата на конгреса е основна за Европа, с която се сблъскаха хуманността, добротата, желанието на всяка майка да помогне на всяка друга такава. И в същото време огромен натиск и страховете на европейското общество“, посочи той.

„Помните времето, когато малки деца ги даваха удавени в морето и как протичаше това като ток във всички европейски страни. Какво чувство на жал, умиление, дори и срам, че това се допуска в 21 век. Тогава всички държави с развита демокрация откликнаха да помогнат на тези хора, които бягат от война“, коментира премиерът.

„Цялата ни дипломация, на Европа трябва да се насочи да прекратим военните действия, на първо място в Сирия. Всеки един от лидерите има достатъчно контакти, ЕК и ЕС като цяло имат достатъчно лостове да повлияят и на президента Путин, на президента Обама, на държавния секретар Кери, на външния министър Лавров“, заяви Бойко Борисов.

„Мигрантска криза за Русия няма и за САЩ няма, всички идват в Европа, защото нашите лидери десетилетия наред са изградили най-доброто място за живеене, изградили са ЕС. Те са били много по-прозорливи, изживели са 100- годишни войни“, каза още той.

“Каквито и недоразумения и трудности да има в ЕС, няма по-добро от мира и общите действия – защо забравяме това?”, запита Борисов.

„Става модно да говорим против ЕС, срещу администрацията. Да, той си има своите слабости, и Европейският парламент има своите слабости. Някъде по-добро място за живот има ли?“, коментира Борисов.

„Гласът на жените трябва да се чуе в Парламента, в Комисията и навсякъде. Говоря това не защото считам, че ЕС е в упадък, а точно обратното. Създали сме върха на демокрацията в Европа и най-висшата степен на управление“, посочи премиерът.

„Европа е най-привлекателното място за всеки от нас и трябва да сме горди, че сме направили такъв съюз, а не да чакаме дали някой бюрократ е сгрешил, за да кажем за целия Съюз, че трябва да се мисли нова форма на управление“, обясни Бойко Борисов.

По думите му ЕС е висша форма на дипломация и на разум на хората, които са там.

“17 джипа пътуват към България, пари за нови 20 нови даде канцлерката на Германия за добрата работа, която водим и го потвърди преди малко”, обяви Борисов.

„От вчера имаме европейска гранична полиция, вече на границите на България, на Гърция, на Италия стоят финландци, поляци, чехи – от всички нации в Европа“, посочи той.

Премиерът уточни, че решението на ЕС е за затваряне на границите, като особено възлов е била срещата в Братислава в средата на минали месец.

„Тогава видях, че моите колеги се уплашиха. Една по една държавите започнаха, и ЕНП също, да губят изборите и то в бастионите си“, допълни премиерът.

„Оттук до национализма и мракобесните времена е една крачка и те демонстрираха бързина и решителност“, поясни той.

„Чрез солидарността на Великобритания, на всички, веднага се гласуваха 160 млн. евро за България, защото харчим стотици милиони за защита на нашата, вашата, обща европейска граница, и то само след един Съвет. Направи се европейска гранична полиция, дадоха се пари на България“, заяви Бойко Борисов.

„Г-жа Могерини подписа споразумение с Афганистан за реадмисия на цяла Европа, защото афганистанците и пакистанците създават най-много проблеми. Те идват на компактни маси, по 40-50 човека, между 20 и 30 години и създават огромни проблеми в бежанските центрове“, каза още той.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (17)

 1. А защо бягат Циганетата от България, която е в Европейския Съюз?
  Чекам Боко да ми отговори

 2. Уважаеми “Труд”оваци,
  Много Ви моля, престанете да ме облъчвате ежечасно с глупотевините изказани от
  най-големия български простак и лидер на наглите глупаци лицето Бойко Борисов !

 3. живеем в страната на победилия идиотизъм ! психопатът от банкя продължава да лудее ! няма ли у нас читав психиатър, който да му надяне усмирителната ризница, че да спре да излага държавата и народа ни ?! а безсрамните прес-титутки пак примират от удоволствие, като слушат олигофрена да ги ругае с мутренския си жаргон, и дори ни убеждават, че простотиите, които ръси, са висша форма на мъдрост…
  въпрос към пишман-бащицата от ГЕРБ : КАТО СМЕ ТОЛКОВА ДОБРЕ В ЕС, ЗАЩО СМЕ ТОЛКОВА ЗЛЕ ?!
  основен критерий за добър живот е раждаемостта сред населението ! ако има грам мозък в главата си, нека да даде отговор на въпроса: защо само за 26 години напълно беше ликвидиран българският генофонд !!

 4. Че не е ли вярно това ? За мен по добро място за живеене от България няма. Също така и по-добро място от правене на пари от Англия няма. ЕС не е просто една държава а е сбор от доста развити икономики и страни със развиващи се икономики. Че погледнете Русия и кажете да не би да е цъфнала и вързала. В Москва и Петербург има икономика и пари и има и татарстанци и всякаква сволоч от републиките. В САЩ същата работа. Имиграцията върви от бедните региони към мегаполисите. Същото е и в ЕС с разликата, че ние сме беден регион и е нормално да има свободно придвижване на хора, стоки и капитали. Това е ЕС.

  1. Стрино petroha, татарстанец да те гони на сън. А иначе САЩ и Русия са от диригентите, а ЕС е от дирижираните, ако това ти говори нещо де, защото на бойко банкянския тюфлек не му говори нищо това.

   1. САЩ и ЕС съставляват 50% от БВП в света. Китай около 10% … Русия вече е на 10 то място с около 1%, за какви диригенти говориш? Русия е суровинен придатък на ЕС като около 60% от производството и е от полезни изкопаеми(нефт, руди…). Икономиката на Русия е съпоствима с икономиката на Италия и толкоз. Русия сама по себе си не може да направи нищо освен да е “регионален играч” с база в Сирия (те за това и се намесиха). Та говори ми колко са добре руснаците при положение че средната учителска заплата в русия е 19 000 рубли или 530 лева на месец. Велика държава друг път.

   2. Стрино petroha, политиката се дирижира от САЩ и Русия. САЩ насочиха мангалите към Европа, за да я унищожат. Иначе мангалите си седяха и живееха в собствените си страни и щяха така още милион години, ако не ги бяха стимулирали краварите. Това е истината, а твоите приказки са за лошия матриял, с тях се отклонява вниманието в неправилна посока и лесно се манипулира лошия матриял като тебе.

 5. “Създали сме върха на демокрацията в Европа и най-висшата степен на управление“, посочи премиерът.” Като го гледам Борисов, той е върхът на демокрацията, защото “демократично” и в „най-висша степен” еднолично спира и пуска всичко в България. За него Нар. събрание, което трябва да го контролира са “безделници”, той не благоволява да отговаря на парламентарния контрол, Цецка го крие от депутатите, спира им въпросите и напр. от 58 въпроса, Цецка разрешава да зададат на Негово Банкянско Величество 4 въпроса. Той „най-демократично” им видя сметката на институциите и превърна държавата в едноличен вилает, по примера на неговия „брат” Ердоган. От сутрин до вечер медиите му разпространяват наглите лъжи и простотии, които са обида за всеки средноинтелигентен човек. Ако беше толкова хубаво в “европейска” България, нямаше при Герб емиграцията на българите да стигне до 50 000 души годишно, които, по думите на един политолог, се евакуират от България, заради мизерия, липса на поминък и достойно заплащане, заради ужасяващата битова престъпност в страната, и не на последно място заради наглата простащина и простотия, с която ни управляват. А след националното предателство на Борисов и Герб трайно да заселят в България бежанци, за които ще харчим огромни суми, това също ще прогони много българи от родните им места.

 6. „Мигрантска криза за Русия няма и за САЩ няма, всички идват в Европа,…” – естествено – и Русия , и САЩ не допускат мигранти при себе си , а в Русия нямат основание да отиват – мигрантите търсят отговорност от колониалните си господари за колониалното си минало . Русия не е имала колонии в Арабия и Африка , за разлика от Англия , Франция , Испания , Холандия , Италия и до някъде Германия .Но се оказва , че мръсния пешкир на западна Европа ще го перем ние – България , Гърция , Унгария , Словакия , Сърбия …

 7. Няма щот нямат безродни олигофрени кат меркел и сие да канят мигрантите..

 8. Петроха, какво се опитваш да даваш акъл на безмозъчни същества като Велемирка и сие? безполезно е. Ти им посочваш факти, те ти отвръщат “олигофрен” съдят със собствените си мерки. Такива са правилата в кочината им….

 9. Бобик и некои от ”колегите”тук пак се изказаха неподготвени и без знания по въпроса:) Как ще има ”мигрантска”криза в сащ и русия, като в тези две страни СТРИКТНО се спазва интер закон за емиграцията. И двете държави не граничат с никоя от страните от които идват тълпите. И в двете страни е много трудно да се проникне. Сега напр. ние искаме да отидем другото лято в Ленинград при наши френдове, да ги видим и малко по бизнес. Искаме да се запознаем с красотите на един от най-красивия град в света, плюс белите нощи, които били спектакюлър. Но се оказва, че не е така лесно, защото нашите френдове, трябва да подадат молба до милицията в града за разрешение за нашето идване там. За нас естествено ще има естествено пълно проучване… Молбата се подавала, както Сергей ни обясни, поне 2-3 мес преди нашето пристигане в града:)))) Подобно е и в сащ.. Не говорим за Куба, където всеки път, когато влизаме ни снимат в анфас, в профил в нам си кво:)) а ни имат във всички системи, ние ходим вече 10 год там.
  Интересно бобко как не ги знае тези инфа..? нали е министерин и трябва да бъде капацитетен.. а се излага непрекъснато..кой уважава такива?

 10. ОБАЧЕ е МНОГО ПРАВ:) Ние сме съгласни с всичко написано от него и молим не му трийте коментарите. Нашите напоследък се появяват регулярно:) А как? Кой може да им дава интер инфо и без да пращат дописници до съответните държави и да им покриват командировъчните, излизащи 10000 $/еврета..всичко им е авантааааа. така че се дръжте по-уважително с Хората, които ви работят и то качествено.. без пари:) Дааа и такива Хора все още има:) Ако бъдем допуснати до Русия – Ленинград ще напишем за Труд пътепис, за други държави, които посещаваме също:) И без парррета:)))

 11. Не мога да повярвам, че сте ми изтрили това, което написах за мигрантската криза в САЩ, където е най-фрапираща.
  Изтрийте го пак.

  Най-големият щат по население, с 55 гласа (от 538 електори) в Колегията за избор на президент – Калифорния (и го спечели демократ, Хилари, за първи път от много години насам) е испано говорящ (следващият – Тексас е с 43 гласа). Всички държавни документи се публикуват на два езика с еднаква сила. На всеки държавен сайт горе, в ляво или дясно има две байрачета за избор на език, едното е испанско. Оптимистичните прогнози са, че не по-рано от 2030 САЩ ще станат испано-говоряща страна. Това, което е ново, след изборите. Мексиканците са в чудо. Президентът им търси среща с Тръмп, който се закани (и ще го направи) да изгони поне 2-3 милиона незаконни имигранти. А те къде ще ги дянат?

  Русия? Не знам дали има такова нещо като руснак. Те са такава мешавица, не от СССР и социалистическо време, не от царско, не от татарско и не от варягско време и никой не може да каже кой на чия земя живее и с какво право, че и каква кръв тече в жилите му. Във “великия” Ленин, когото още може да видите изложен на Красная площад, се преплитат (официално) най-малкото четири народности (До баба и дядо, макар че има и теории, че е копеле – баща му, училищен инспектор много обикалял деревните/селата, а майка му дори била придворна дама, натирена на село).

  Но САЩ и Русия да си се оправят. Европа трябва да осъзнае, че не става дума за хуманитарна криза, а за поредна тотална ислямска инвазия (Във Франция броят на джамиите, за сега, за сега, е равен на броя на църквите в хилядолетната велика, християнска държава/империя! Там 33% от браковете са смесени. Има ли французи изобщо?
  Толерантност, да, но докъде?
  За пост-хитлериска Германия да не говорим. Има ли един германец, истински ариец, в националния им отбор по футбол, например?
  Всичко това, писал съм го, е плод на вековната колониална политика на Англия, Франция, Белгия, да, разкъсана малка Белгия, Холандия, Португалия, Германия (колониална държава до І-та Световна), Италия, Испания, че и Австрия (Русия я оставям на страна за сега.) Само България, Сан Марино, Андора и Швейцария не са имали колонии!
  Днес ислямът, основан на човеконенавистничество, колкото и да го отричат “чистите” мюсюлмани, стожер на който е убийството /с рязане на глава/ на друговереца /гяура/, за да попаднеш в техния рай – пустиня с чешмичка с вода, е в тотално настъпление.

  Това, което не разбират джихадистите е че Мохамед никъде не е казал, че самоубийството е акт на мъченичество и ти моментално отиваш в рая сред камилите и сто дащни девици. От къде толкова девици? Те са ги избивали като ненужни, нечисти твари /жената е боклук в исляма, с единствено предназначение да ражда войни/! Мохамед, не може да му се отрече, е бил мъж и войн, провел над 50 войни, па било и срещу три заблудени камили в пустинята и не е, и не може да каже, че самоубийството е акт на геройство.

  Затиснати сме (Европейците) както през Средновековието – отвсякъде! През Испания до Поатие/централна Франция/ (Шарл Мартел 732г. ги спира), през Италия (падат Сицилия 720г., Сардиния и Корсика 724г.), през Балканите (отблъснати 718г. от хан Тервел при Одрин), Константинопол пада 1453г. и така чак до Виена (Първо отблъснати 1529г., втори път 1683г. крал Ян Собиески ги спира на моста на р.Дунав. Двете обсади на Виена са крещящ пример за европейско и християнско сътрудничество /… и военно изкуство/! Със суб-минимални сили, но пълна отдаденост.

  Това е положението, Бойко, мойто момче. Днес няма Тервел, Мартел или Собиески, има комсомолската секретарка Меркел, която ти щеше да сгазиш на един преглед на караула:-)
  Отишли сме си:-) Ислямът ще ни претопи, включително и САЩ-Америка, защото сме хуманни. И умните хора там, в Америка, го разбират!

Отговорете