Борисов: Мисля да си санирам къщата в Банкя. Викам си - да дойде сега Нинова (обзор)

„Напролет, когато съм по-свободен, мисля да си санирам къщата в Банкя. И викам сега да дойде Корнелия да ми я санира... знаеш ли колко ще е хубаво... Ама не щат!” Така се пошегува в Айтос премиерът в оставка Бойко Борисов, който инспектира в града санирането на шест блока.

Той разговаря с местните и ги попита дали санирането им харесва. Борисов коментира, че това е най- контролираното строителство. "Мен за тези пари не ми се свиди - защото отиват директно при хората", каза премиерът.

Айтозлийка се похвали, че след санирането има голяма разлика в температурите в жилищата. "18 градуса е без отопление", каза жената.

Такива лъжци, такива манипулатори, реагира Борисов по повод твърденията, че данъците за санирани жилища ще се вдигат непосилно.

В събота Борисов бе на посещение и в Приморско, където присъства на подписването на договор за Воден цикъл - Приморско между министър Ивелина Василева и кметът на града Димитър Германов. Такъв договор бе подписан и в Айтос.

В Айтос близо 19 млн. лв. са инвестирани в изграждането на пречиствателна станция.

"Никога не е имало пречиствателна станция в Айтос...Идваме от Приморско, където последната пречиствателна станция за Южното Черноморие вече е факт. Сега спокойно можем да кажем, че нашето море е поне толкова чисто колкото всички гръцки плажове.

Всички следят чистотата на Черно море. Мисля, че направихме всичко необходимо този проблем, висящ върху нашия туризъм, да бъде изчистен“, заяви премиерът в оставка и добави: „Нашата работа е това – докато другите правят пленуми или почиват, ние да дадем на хората това, което са мечтали да имат“.

"Тежко беше заради снега, но иначе това е прекрасно за природата...Този сняг решава въпроси и с водоснабдяването, и с реколтата, и с много неща. Така че всяко зло за добро. Да се радваме на зимата, курортите са ни пълни, с руските туроператори сме се разбрали-може би 40 на сто ще е ръстът тази година", коментира Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България