Борисов нагледа строежа на "Арена Шумен", обеща пари за старчески дом

Ïðåìèåðúò Áîðèñîâ îáåùà è ïàðè çà äîâúðøâàíå íà íîâèÿ ñòàð÷åñêè äîì

Министър-председателят Бойко Борисов провери в петък как върви строежът на многофункционалната спортна зала "Арена Шумен", за която правителството отпусна 8,5 млн.лв. Изграждането на залата започна през февруари. Строи се върху съборените казарми "Пети полк". Кметът Любомир Христов, който домакинства, обясни, че 72 дка, получени от армията ще бъдат застроени и районът ще стане един от най-хубавите в Шумен. Вече е закупен парцела за строителство на хотел, ще има и жилищен квартал до залата.

До момента по строителството на залата са готови фундаментите, а през следващите дни предстои да бъде излята плочата на едната трибуна. Крайният срок за завършване на "Арена Шумен" е февруари 2018 г. Тя ще има 2300 места.

Журналисти напомниха на премиера Борисов, че е обещал пари за доизграждане на нов старчески дом. "Нямам неизпълнено обещание. Щом сме го казали, ще го направим. Първо на Шумен дадохме пари за съда /Административен съд б.а./,  нямахте парк, направихме паркове, след това нямаше водопроводи, пречиствателна станция, направихме и тях. После казармите отдадохме и вижте какъв обект се прави", обясни премиерът.

Градоначалникът Христов покани Борисов да открие това лято първия от новостроящите се заводи в Индустриалния парк на града. До края на годината в Шумен ще бъдат открити 1100 работни места в няколко стартиращи производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България