Борисов: Напълнихме ВВС с транспортна техника (обзор)

12 кугъра, пантери, спартани и нямат вътре една пушчица, едно патронче, коментира премиерът

Техниката ставала само за бягане

Радев обвинил правителството, че прави далавера с Тръмп

“От една година се занимаваме само с изтребители, а не се занимаваме с доходи и с това, което ще гарантира на хората по-добър просперитет”. Това заяви премиерът Бойко Борисов на годишната среща на бизнеса с правителството. Премиерът коментира и обвиненията, които отправи президента Румен Радев за самолетите F-16: “Да обвиниш българското правителство, че прави далавера с Тръмп? Възможно ли е? Не е възможно”. Борисов бе категоричен, че “по-прозрачна процедура от това, да вкараш решението за самолетите да се вземе от НС, няма”.

Той обвини БСП, които “десетилетия наред лъгаха хората, че ще купуват самолети”,но вместо това “военновъздушните сили се напълниха с транспортна техника” за милиарди”. В България крадецът вика дръжте крадеца. 12 кугъра, пантери, спартани, милиарди и нямат вътре една пушчица, едно патронче. Само за бягане стават - да се изнесе генералният щаб и всички управляващи бързо при война. Нито една съпротивителна единица”, каза премиерът.

“Да ми кажеш, че сме заплаха за демокрацията, при положение, че два пъти им нося оставката. Така че не се притеснявайте – инстинктът на хората е най-верен и ще ни заведе в правилната посока”, заяви още премиерът, в отговор на критиките на БСП.

Той бе категоричен, че на изборите ще проличи отношението на хората към партиите. “Убеден съм, че ще има хора, които ще заложат пари срещу нас. Може да излязат и банкери срещу нас, но ние сме длъжни да правим правилните неща, пък да става каквото ще”, заяви министър-председателят.” Ако искат режим да направят, ние искаме демокрация”, подчерта той.

Коментари

Задължително поле