Борисов на годишен форум на кметовете

Над 750 представители на общините у нас участват в 12-ата годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините. Форумът започна в неделя в курорта “Албена”, а днес продължава с участието на премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, министри и експерти.

Сред разискваните теми са устойчивото развитие на българските общини, алтернативи за финансиране на управление на отпадъците, актуални аспекти в работата на общинските съвети. На срещата ще се дискутира и изграждането на електронно управление на общините, както и намаляването на административната тежест за гражданите и бизнеса.

Вчера бе открито и изложението “Експо 2017”, което ежегодно осигурява пряка комуникация между местната власт в страната, неправителствения сектор и бизнеса.

Годишната среща на българските местни власти е най-големият форум на Националното сдружение на общините и всяка година през октомври събира над 900 общински лидери от цялата страна – кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, секретари и експерти от общинските администрации. Форумът ще продължи до 17 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България