Борисов на петролен форум по покана на Ердоган

Премиерът Борисов отива на петролния форум в Истанбул по покана на турския президент Ердоган.

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва днес в 22-ия Световен петролен конгрес в Истанбул. Премиерът ще присъства на събитието по покана на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от Министерски съвет. Борисов ще направи изказване пред форума, който ще продължи до 13 юли. “Мостове към нашето енергийно бъдеще” е мотото на проявата. За нея в Истанбул се очаква да пристигнат над 5000 делегати. Проявата се провежда в конгресния център “Лютфи Кърдар”.

Световният петролен конгрес се организира от Световния петролен съвет към ООН съвместно с турското министерство на енергетиката и природните ресурси, ръководено от министър Берат Албайрак.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън също ще присъства на конгреса. Президентите на Азербайджан, Сърбия, Албания, премиерите на България и десетки други страни, министри и представители на водещи петролни компании фигурират в списъка на гостите на конгреса.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Ердоган е чул за -г-ъ-з-о-з-а-в-о-д-а- на парцала Борисов. Ще го включи към Турски поток, ще рани парцала Борисов с анадолски фасул и оня ще надува тръбите, даже ще направи реверс към Русия, а от там до Китай и Япония.

  2. Сигурно Ердоган ще го попита каква е тази чудна руска рафинерия „Лукойл-Нефтохим“, която след като е приватизирана през 1999 г. досега все работи на загуба и не е платила един лев данък печалба, въпреки, че дизела днес в България е по-скъп от този в Литва, Латвия, Люксембург, Македония, Полша, Румъния, Чехия.

    1. няма да го пита, защото лукойл е демократична рафинерия, приватизирана от добрия костов и фирмата майка е даже евроатлантическа.
      панимайш?

  3. боко ще пълни евроатлантически хъбове и петролопроводи с всичко каквото събере от задниците на господарите си.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.