Борисов за БСП: Честит им празник, ние показваме! (ВИДЕО и СНИМКИ)

Не са лоши - колелета карат, коне карат

Министър-председателят Бойко Борисов гостува в събота на град Нови пазар, Шуменско, където бяха открити обновените сгради на полицията, пожарната, кметството, както и още 12 жилищни блока, санирани по ОП "Региони в растеж".

Попитан от журналисти какво мисли за демонстрираната мощ от БСП на Бузлуджа, където са се събрали 50 000 души, Борисов коментира: "Не думай, те са толкова. В Нови пазар в цялата общината имат един кмет, в Шумен имат един, страшна мощност... Нека си хапнат, пийнат, те обичат. Не бива да се харчи енергия, това си е тяхна традиция. Много злини са направили на България за тея десетилетия управление, но да не им разваляме празника. Нашата работа е да показваме какво е било и се радвам, че кметовете вече започнаха - слагат снимки на това, което е било и показват това, което сме направили".

Самият той знаел какво е да си кмет по време на БСП. "В София направиха криза с боклука, щяха да уморят хората. Те ще ми говорят за кметове какво са правили, какво са мъчили, да не говорим, че са ги и трепали около 44-та година", каза Борисов. После отсече: "Честит им празник, ние показваме!"

И не пропусна да припомни, че три пъти им е занасял властта. "Диктаторът отива, моля ви се вземете управлявайте, ето ви оставката. Три пъти го правих и те не могат. Нали го помните това? Пак избори и пак ги бием. Е какво на 6 месеца да правим избори? Това ли иска държавата и това ли се очаква?", коментира Борисов и уточни, че една опозиция така говори. Неговото управление обаче, в никакъв случай няма да дели кметове на партиен принцип, подчерта той.

И посъветва: "Нека се забавляваме с тях, не са лоши - колелета карат, коне карат. По-ведро трябва да се кара. Лято е, животът е хубав, а ние сме тука в костюми...".

По думите на премиера в последните няколко години в Нови пазар са влезли 20 млн. лв., които са променили града, а в момента още 3-4 проекта ще му дадат още тласък. Кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев е поиска от държавата 3 млн. лв. за речното корито през града, нужни са средства за ремонт и на спортната зала, но тези въпроси ще се решават от следващия бюджет.

Същият възход важал и за всяко едно населено място в страната, каза Борисов и поиска журналистите да кажат произволен град. "Костинброд?", попита репортерка и премиерът започна да изрежда какво се е случило - път, училища, санирани сгради, огромна индустриална част... "Божурище и Костинброд сега няма да ги познаете, такава индустрия се развива", каза премиерът и уточни, че тези дни ще "започнем и пътя София-Белград да го вържем с магистралата".

В средата на август ще бъде направена и първа копка на "Хемус" за отсечката от пътен възел Белокопитово до Буховци, Търговищко.

"Ако всяко правителство досега си е вършело работата, нямаше да се налага да правим по три сгради наведнъж", каза Борисов, връщайки се към новопазарската си програма.

Коментари

Задължително поле