Борисов: Не си пожелавай жената на ближния, защото може да стане твоя

БСП дезертират – едно е да говориш, друго е да управляваш. Едно е да обещаваш, друго е да носиш отговорност. Има една хубава приказка – не си пожелавай жената на ближния, защото може да стане твоя. Г-н Радев си пожела цялата власт и Господ му я даде. Това каза пред журналисти след консултациите си с президента Росен Плевнелиев лидерът на ПП ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов.

„Сега има възможност да пази граници, да вдига пенсии, да строи, да не строи, да прави АЕЦ „Белене“, да ходи в Крим - каквото иска може да прави без никаква опозиция и без никаква съпротива на това. Какво иска повече? Защо да не направят правителство? Защо да не носят цялата отговорност, която я искаха толкова много. Ако е искал да има партньорство, можеше да го има.

Когато той си даде оставката, аз го поканих в МС и му казах: „Колега, три от нещата, които искаш, аз ще ги направя. Ще върна „Авионамс“, ще докараме руски двигатели, за да не се плашат момчетата, които летят, ще дадем повече пари и ще модернизираме авиацията“. И трите ги направих“, заяви Борисов. Според него няма никаква криза и нищо лошо няма да се случи, ако БСП си поемат управлението.

„Преди 2 години мислите ли, че ми се управляваше с Радан Кънев, Валери Симеонов, Георги Първанов? Не, тежко беше. Като ги събрах и им казах, че ще правим правителство, защото иначе нови избори. Пак идваше зима, помните ли? Резултатите щяха да са същите. Пак избори, пак избори, а на границата бежанска вълна, финансова икономическа криза. 2 години с такова мнозинство, какво страшно? Нищо страшно няма. ДСБ искаха да са опозиция, е, направиха така, че и ние да сме опозиция“, каза още Бойко Борисов.

Коментари

Задължително поле