Борисов обеща четирилентов път до Слънчев бряг за следващото лято Кипариси ще пазят магистралата край Карнобат

Снимки: Фейсбук - Бойко Борисов

Обещавам догодина четирилентовият път до Слънчев бряг да бъде готов. Пари, организация, 24 часова работа – всичко има, проблемът е само един. Само една фирма обжалва и ако тази седмица кметът се справи и падне обжалването, догодина по това време ви обещавам пътя. Това каза в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Той посети Южния обход на Бургас- улица „Крайезерна“, по която ще се извежда трафикът от София на юг.
Отсечката вече е четирилентова и ще бъде пусната във вторник, каза Борисов и коментира, че очаква общината бързо да прехвърли пътя на държавата, така ще могат да бъдат изградени по-добри съоръжения за връзка с главния път.

Залата се строи /новата зала „Арена Бургас“ б.а./ вече се работи на пълни обороти така че за 2018-та година ще е готова за провеждането на Европейско първенство в Бургас, добави министър председателят.

Кметът на Бургас Димитър Николов каза, че в момента се подготвя пускането на кръговото движение на входа на Бургас от София, а последният етап на Южния обход е цялостната реконструкция на надлеза „Владимир Павлов“.

Инж. Дончо Атанасов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ пък обясни, че покрай магистралата около Карнобат ще бъде направена растителна защита от вечно зелени кипариси. Те ще пазят от снегонавявания. Тази зима ситуацията с отсечката беше много тежка и по време на стеговалежите тя беше затваряна непрекъснато. Движението се отклоняваше по стария път през Айтос, който е по- дълъг и неудобен.

Кипарисите край магистралата ще са високи около 3-4 метра и ще са разположени на около 400 метра по протежение на пътя. Това ще стане още тази зима, а ако проектът се окаже успешен, ще бъде реализиран и на други места в страната, където се образуват преспи през зимата, коментира министър Николай Нанков.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. 4-ри лентов път от Сарафово до Слънчев бряг трябваше да има още преди 35години.Така ни обещаваха поне.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.