Мъже с качулки запалиха камиони и багери на транспортна фирма

МВнР: Избягвайте пътувания на Балканите заради тежката зимна обстановка

Махат „Александър Велики“ от летището в Скопие (ВИДЕО)

Нови изисквания към общинските съветници ще има от следващия мандат

60-годишен закон засяга над 10 000 деца годишно у нас Игра „Не ме съди, човече” събра родители и хлапета във Варна

Цветан Цветанов в Симитли: Президентът желае скандали, огорчен е, че не може да управлява страната еднолично (СНИМКИ)

Деца на Фондация „Димитър Бербатов“ със златни медали от математическа олимпиада

Цачева отряза надзирателите за 20% увеличение на заплатите Ще се търсят възможности в бюджета за следващата година

Шофьори причинили катастрофи с пострадали, жалят присъди Въззивните дела са насрочени за идната седмица в Окръжния съд във Велико Търново

Музей „Етър” в Габрово продава мартеници от гайтани в помощ на болни деца 412 мартеници от цялата страна са изпратени за участие в конкурса

Вижте шоуто на конната полиция за Тодоровден в столичния квартал “Бенковски” (СНИМКИ)

Показаха Димитър Рачков в хитово шоу по HBO

Канадец е бил арестуван в ПьонгЧанг за кражба на автомобил

Стоян Алексиев: Оставете на мира това момиче!

Три малки деца загинаха при пожар в руско село

Борисов: Опонентите ни щели да правят това, което ние отдавна правим

Опонентите ни щели да правят това, което ние отдавна правим, поне малко да четат. Това каза в началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов след връчването на първите 21 споразумения на Местните инициативни групи по подмярка „Прилагане на операции в рамките на стратегии за ВОМР” от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.).

“Раздадохме с министър Десислава Танева 78 млн. лв. – средно по 4 млн. лв., на инициативните комитети за най малките производители, на селски стопани, за инфраструктурата по селата. Изключително добра програма”, коментира Борисов.

“На практика безвъзмездни пари, за да си подпомогнат хората. Казвам това, защото като слушам предизборната кампания, опонентите ни щели да правят това, което ние правим отдавна. Нека поне малко да четат”, добави премиерът.

На свой ред, земеделският министър Танева обясни, че 35 общини, с близо 500 000 души население включват първите споразуменията на Местни инициативни групи по ПРСР.
“Споразуменията са на обща стойност 78 млн. лева, като с тях ще се финансират дейности свързани, с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие на микропредприятия, туризъм и опазване на културното наследство на териториите и други”, обясни земеделският министър.

“Споразуменията се финансират от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, включващи 35 общини, с близо 500 000 души население. Продължава работата по одобрение на споразуменията за местните инициативни групи, които предвидиха в стратегиите си многофондово финансиране. Следващият прием по този подход ще бъде отворен февруари-март 2017 г.”, допълни тя

По думите й към днешна дата в новия програмен период по ПРСР вече са договорени 9,19% за целия програмен период. “Предложили сме на бизнеса, селските общини и на религиозните храмове възможност да кандидатстват по мерките с общ бюджет 32% от целия бюджет на ПРСР за този програмен период. От началото на мандата на земеделски производители, общини, където сме имали такива проекти, сме разплатили над 6 млрд. лв. До края на тази седмица ще получат и последните си плащания от първия транш, включително и помощта „de minimis”, извънредната европейска помощ, по преходната национална помощ и животновъдите”, поясни министър Танева. “Ще се движим и планираме по обичайния график на разплащанията”, заяви тя.

Министър-председателят Бойко Борисов допълни: “Възползвайте се от всеки лев, защото това са много пари и отиват пряко при хората”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. И тук четем лакърдиите на бойко тъпото. Оставете го да краде, не му давайте да лъже, че не му се получава.

  2. КАКВО ПРАВИТЕ …. КРАДИНЕ . КРАДИНЕ .. КРАДИНЕ … КОМИСИОНИ .. ПРОДАВАНЕ ЗА ТЛЪСТИ КОМИСИОНИ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ … ВИЕ ВСИЧКИ КОЙТО СТЕ БИЛИ ВЪВ ВЛАСТА ОТ … 1989 .. ДО … 2016 … СТЕ ЗА ЗАТВОРИТЕ , ПО НАИ БЪРЗИЯ НАЧЕН …. ОКРАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ ЗА ТЕЯ 27 ГОДИНИ … ВЪВ МОМЕНТА ПРИЛАГАТЕ ГОЛЯМ ГЕНОЦИТ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД …. ТОЯ НАРОД ТРЯБВА НА ИЗБОРИТЕ ДА ГЛАСУВА СЪС МНОГО ГОЛЕМИ ТОЯГИ , И НЕЩАТА ВЪВ ИЗМАМНАТА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ДОИДАТ МНОГО БЪРЗО ПО МЕСТАТА СИ .. А ТАКИВА ПРЕСТЪПНИИ КАТО борисов .. ПО НАИ БЪРЗИЯ НАЧЕН , ПО ЗАТВОРИТЕ … НАРОДЕН СЪД ЗА ПРЕСТЪПНИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ .. КОИТО ОГРАБИХА ЗА 27 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ

  3. Добре е , че има такива кретени-пллювалници, за да се отвратят от вашите писания почтените хора. Кайзера не може две думи да напише без грашка, А за педегруха Велемирка липсват думи да се опише напълно… Просто смърди и вони отвсякъде…

  4. Бойко Борисов (гьонсурат No.1):
    2 октомври: „Ако Цачева не спечели на първи тур, подавам оставка!“
    28 октомври: „Държа на позицията си, че ако Цачева не спечели НА БАЛОТАЖ, подавам оставка!“
    30 октомври: „Няма да подавам оставка, ако Цачева не спечели!“.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.