Борисов отказа на Плевнелиев да го назначи за премиер

Бойко Борисов категорично отхвърлил предложението на Росен Плевнелиев да бъде назначен от него за служебен премиер. Президентът настоявал цялото правителство в оставка да се превърне в служебен кабинет. Това на практика означава, че ако държавният глава реши, може да уволни всеки от министрите и дори самият министър-председател.

Тезата правителството в оставка да се назначи като служебен кабинет защити и проф. Михаил Константинов. „Най-добре да се състави служебно правителство и да се изчака встъпването в длъжност на новия президент. Вариант е сегашното правителство да продължи да управлява до встъпването в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев“, заяви той в студиото на телевизия „България он ер“.

Проф. Константинов каза и че на Пленелиев не му се прави кабинет, а основни фигури са му отказали. „Труд“ научи, че за служебен премиер е бил поканен Мартин Заимов, който отхвърлил предложението. Красимир Божанов и Кристиан Таков също намерили причини да не приемат министерски постове.

Днес президентът Плевнелиев ще връчи последния, трети мандат на реформаторите. Очаква се те да го върнат най-късно в четвъртък, а в петък държавният глава би могъл да обяви поредния служебен кабинет, съставен основно от администрацията на „Дондуков“ 2.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Сплетени престъпници , от .. 1989 .. до … 2016 … от президенти те , до наи ниските етажи на властта , това са престъпниците на България , това са виновниците за тази тежка национална катастрофа , за .. 27 .. години окрадоха България , и няма нито един осъден от тази криминална шайка в затвора … Разиграват . 27 . години театър пред измъчения български народ .. Големите тояги е истината ..

  2. Напълно си прав КОКО.Както е известно обаче бития е бит…останалото не е приятно.Виждаш какво става по избори.Отново забравихме всичко.При слаба памет, следва яко дупе.

  3. Прав е Коко:) Обаче Мите за какви избори говориш? Кой гласува на днешно време и най-важния въпрос за кого? Плюс все повече хора, не само в България, търсят начини да се измъкнат от смъртната примка на политиханците, евтините (може и не така евтини) декорации на паразитите монополи, мутри, големи корпорации, които унщожават дребната частна инициатива/малките бизнеси и превръщат нашия свят в робски лагер, където 1% живее и експлоатира останалите 99%. За да се чувстват по-сигурни/защитени, те се “покриват с “политихански партийки“:))) Така че да внимават следващите ръководители на България и да не повтарят същите грешки, а тия двамата отвергнати от БОГА да влизат в затвора и да връщат краденото..

  4. Плевнелев винаги може да предложи на дрyгия олигoфpен кънев… той ще приеме с удоволствие.

  5. Борисов да наследи Борисов? По-голяма смешка не бях чувал 🙂 Това означава, че изобщо не си в час и не знаеш кой е Борисов (не че ми е повече от безразличен). Чудя се как не ти е забил един в сурата.

    1. Константинов отдавна трябваше да се е пенсионирал и да си бере гъби на село.
      За най-елементарни, конституционни, законови неща, какви вихри се вият, мила моя майнольо 🙂

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.