Борисов от Брюксел: Обсъдихме всяка една думичка и приехме този компромис за Брекзит (НА ЖИВО)

Към 4 часа българско време приключихме и приехме този компромис за Брекзит на 31 октомври. Приехме такива решения, всяка една думичка на английски какво значи, как значи, как би могла да се интерпретира и какви последици би донесла. Зададохме много въпроси на г-жа Мей, тя отговаряше. Ключовото е в срока до 31 октомври. Този по-дълъг срок означава, че Великобритания остава с пълните си права, трябва да проведе избори. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

"Ако парламентът на Великобритания одобри излизането, те излизат на първо число на месеца, който идва. Дава им се тази възможност. Много часове отидоха да се намери най-добрата форма на изразите, че ние много ги оценяваме, но в същото време те ще се държат отговорно. Всички започват и свършват изреченията с това, че Брекзит без сделка е шок и ужас", добави той.

"Интересът на българските граждани там изисква да положим всичките си усилия. Не съм си тръгнал по-голям оптимист днес. Длъжен съм да обясня, че сме положили всички огромни усилия", каза Борисов.

"Хората които направиха Брекзита, вече не ги чувам в английската политика, а сега всички останали се чудим по нощите как да направим сделка. От 6-7 кандидати за министри или зам.-министри, в момента в който се спра на него, пристига и вика: Знаеш ли, че майка ми и баща ми и кака ми е направила една сделка, дали няма да се разгледа по лош начин", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика