Борисов: Партията по-тежка отговорност от тази кабинетът да си даде оставката няма как да понесе

Бойко Борисов

Партията по-тежка отговорност от тази кабинетът да си даде оставката няма как да понесе. Това каза пред журналисти в Народното събрание премиерът Бойко Борисов.

На въпрос дали ще бъдат правени промени в партията, премиерът отговори: „Това си е наша работа. Ще събера кметовете, областните управители, нашите ръководители, изпълнителната комисия, ще си направим отчетите и ще преценим - защо при трето тримесечие БВП на България, тоест ръстът на икономиката, се вдига с 3,6%, втори сме в Европа. Преди 2 години никой не си го представяше това“. „Сиреч ясно е, че икономиката бизнесът всичко се стабилизира. 0 инфлация, даже отрицателна. 11% ръст на заплатите, под 7% безработица, стабилна банкова система, всички фондове работят. Всички плащания вървят, инфраструктура се строи. Много въпроси има къде сгрешихме“, заяви Борисов.

„Във външната политика направихме всичко, имаме по 0 човека натиск по границата. Това са резултатите“, допълни той.

На въпрос дали смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева е била греша, премиерът отговори: „За мен не беше грешка, но не е важно кое според мен е грешка или не, важно е, че хората го оцениха като грешка и след като хората са го оценили, ние трябва да се съобразявате с тях“. По думите му БСП са направили по-добра и модерна кампания преди изборите.

„Хората харесват тези неща и ни победиха. Това показа, че ГЕРБ нито е машина за избори, че е като всички останали, че можем да спечелим, но може и да загубим. Партията по-тежка отговорност от тази кабинетът да си даде оставката няма как да понесе“, заяви премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика