Борисов покани на ски в България външния министър на Саудитска Арабия

Премиерът Бойко Борисов покани на ски в България външния министър на Саудитска Арабия Адел бин Ахмед Ал-Джубейр. Поканата бе отправена по време на срещата на премиера с дипломата, което се проведе в рамките на официалната визита на българската правителствена делегация в кралството.

Министър-председателят изтъкна пред Адел Ал-Джубейр и добрите възможности за зимен и културен туризъм.

В момента страната ни е една от най-популярните дестинации за ски туризъм на Балканите, благодарение на развитието и инвестициите в курортите Банско, Боровец, Пампорово. Премиерът е наясно с това и не пропуска възможност да презентира зад граница напредъка на страната ни в сектора на зимния и летния туризъм.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева сподели, че при срещата си колегата й Адел Ал-Джубейр, той е заявил пред нея, че вижда много възможности за инвестиции в България.

„Особено във високите технологии, роботиката, туризма, земеделието. Като за целта ще бъдат проучени възможностите, които предоставя Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия, основан през 1971 г. с цел да инвестира средства от името на правителството на Кралството. Фондът има портфолио от приблизително 200 вложения със собствен капитал, отпускане на заеми или гаранции”, разясни Екатерина Захариева.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика