Николина Ангелкова: Българите реализирали 9 млн. нощувки в хотели у нас през 2017

Сергей Скрипал искал да се върне в Русия, според негов съученик

Ивица Дачич предлага на Александър Вучич да оттегли подписа си от Брюкселския договор

Зеленолистните гонят пролетната умора Хлорофилът активира мощния антиоксидант коензим Q10

Червен код за наводнения в Одрин заради преливането на река Тунджа

Трус от 6,8 по Рихтер удари Папуа-Нова Гвинея

Спасителите от Банско прибраха закъсали девойка и семейство

Турската армия установи контрол над всички селища в района Африн

Майка на 6 деца скубе и бие учителка Поморийският съд разпореди глоба за инцидент в училище

Бинали Йълдъръм: Никой не може да определя бъдещето на Близкия Изток без Турция

Комисар Явор Колев: Увеличава се педофилията в интернет

Стамен Белчев: Каранга пречи на конкурентите Труд

Посланикът на Турция дари апаратура за лечение на деца

Вековна икона на Богородица пристигна от Украйна във Варна

Д-р Джафер с отличие “Здравен политик”

Борисов праща 1000 полицаи по селата (обзор)

От 2008 г. не са купувани нови коли в МВР

Бивши полицаи и военни ще борят битовата престъпност в малките населени места. Това стана ясно от вчерашното извънредното заседание на Министерския съвет, на което бе разгледан доклад на МВР и план за логистично обезпечаване на Национална специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на битовата престъпност в страната.

“Над 1000 души се подготвят в школата в “Симеоново”, за да бдят в малките населени места”, съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов. Той благодари на депутатите, че са дали възможност пенсионирани служители да бъдат назначавани за тази цел. Правителството реши да бъдат отпуснати 7 млн. лв. за първите три месеца на годината за операция срещу битовата престъпност в малките и отдалечени населени места. За текущите разходи, основно за гориво, МВР ще получи 5 млн. лв. от тези пари. С оставащите два милиона лева ще бъдат купени нови автомобили за полицейските патрули в малките и отдалечени населени места.

Нужни са общо 300 коли, които ще струват 8 млн. лв., но 6 млн. лв. ще се вземат от бюджета на МВР за 2017 година. Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова обяви пред колегите си, че от 2008 година не са купувани коли за нуждите на полицията, автопаркът е остарял, а разходите за ремонт са огромни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Наближават избори, а -с-в-и-н-я-т-а- бойко е открил предизборната си кампания.

  2. От 2009 до сега бяха -у-б-и-т-и-, -о-г-р-а-б-е-н-и-, -п-р-е-б-и-в-а-н-и- и -и-з-н-а-с-и-л-е-н-и- хиляди възрастни, но на бойко са му важни именно предстоящите избори и за това реши сега да направи това, което можеше още през 2009.

  3. Да видим колко е лош матрияла и дали ще се хване за мръснишките номера на бойко.

  4. Почна се!! Впрочем то не е спряло – имам предвид пукотевицата, алармата и раздуването на предизборните балони !!! Как, бе тиkвo бaнкянcka си го представяш ти това – във всяко село в кръчмата по едно песионирано ченге води епична борба с битовата престъпност, като в същото време в цялата държава се шири kopyмпиpaнa пpokуpатypa, некадърна пoлиция и тотално изврaтeнa cъдeбнa cиcтeмa??? я стига с тези прeдизбopни дaндaнии!!!

  5. Всеки разумен човек би предложил на НС закон за формиране на доброволни отряди за самозащита от битовите престъпници – цигани и българи. Навремето, до 1925 г. е действал закон за унищожение на разбойниците , визиращ комунисти и земеделци, хванали гората след 9 юни и 23 септември 1923 г. За около 2 години България се е изчистила от четниците. Само че Б.Б. не е толкова глупав и разбирайки, че в РБ заедно с мутрите действат и правителствени чиновници и близки до тях гербаджии, с които делят плячката, предпочита за тая цел пенсионери полицаи и военни. За полицаите – ясно, те ще продължат да крадат и делят, но военните? И за какъв дявол от МС ще дават пари за още 1000 гърла, като много по-добра работа могат да свършат доброволни отряди от авджии от селата? Не зная какво е имало и има предвид банкянското величие, но очевидно се плаши от селските евентуални потераджии, които много добре знаят кого да заловят или опушкат.

  6. Някой каза, да не се подвеждаме по популизма, а познайте сега кой е той!!! Гатанката е актуална.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.