Борисов пред британския министър за Европа: За нас е важно да бъде гарантирана правна сигурност на гражданите на ЕС след Брекзит

България и Великобритания имат отлични двустранни отношения, доказали своето значение през годините, и излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз няма да наруши партньорството между държавите и приятелството между народите ни. Около това мнение се обединиха премиерът Бойко Борисов и държавният министър за Европа и Америка в МВнР на Великобритания сър Алън Дънкан.

Двете страни ще продължат доброто си сътрудничество за гарантиране на сигурността в Европа, управлението на миграционните потоци, борбата с тероризма, организираната престъпност, контрабандата и корупцията. Силна обвързваща роля има и голямата българска диаспора в Обединеното кралство. По думите на премиера Борисов, тя се отличава с висококвалифицираните си специалисти, които дават голяма добавена стойност на британската икономика. Министър-председателят посочи, че за България е важно при преговорите, водени между Брюксел и Лондон, да бъде гарантирана правна сигурност на гражданите на ЕС във Великобритания.

В разговора беше подчертано и общото желание за постигане на стабилност в Югоизточна Европа. Премиерът Борисов запозна госта си с водените разговори в Триест и Солун през последните дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България