Премиерът: Спортната школа на Айтос е създала много шампиони

Снимка: МС

"Спортната школа на Айтос е създала много шампиони. Тук ежедневно тренират стотици деца и всички те заслужаваха по-модерна зала. Голямо уважение към треньорите и децата за техния труд. Надявам се подобрените условия в спортното съоръжение да се превърнат в стимул за всички млади спортисти и да постигнат още повече успехи", заяви премиерът Бойко Борисов.

„Изказвам възхищението си към треньорите! Това, което вие и децата сте направили, е фантастично. Желая ви много здраве и високо спортно майсторство“, заяви премиерът при официалното откриване на реновираната и разширена спортна зала „Аетос“ в града.

Залата е построена в началото на 70-те години и досега не е ремонтирана основно. За целта с Постановление на Министерския съвет бяха отпуснати близо 1,5 млн. лв. Това позволи съоръжението да бъде разширено с 350 места, бе построена също нова зала за борба.

Досега спортната зала даваше възможност на 150 деца да тренират волейбол и баскетбол. Сега техният брой ще се увеличи до над 200 деца.

Направен е ремонт на съблекалните, отоплителните системи, електрониката. Таблата отговарят на изискванията на световните спортни организации. В тази връзка Община Айтос за първи път спечели провеждането на Държавното първенство по акробатика през 2020 г., съобщават от Министерския съвет.

Кметът на града Васил Едрев заяви на откриването, че Айтос е град, който ражда спортисти, а в тази зала се създават шампиони. Градоначалникът покани премиера Борисов в града отново след 3 месеца за откриването на пречиствателната станция.

Коментари

Задължително поле