Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Катар

Стабилността в региона на Персийския залив е от особено значение за България и региона на Балканите. В тази връзка приветстваме и подкрепяме разрешаването на възникналата кризисна ситуация с политически средства и по пътя на дипломацията. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в телефонен разговор с премиера на Катар Абдула бин Насър бин Халифа Ал Тани по повод създалата се остра дипломатическа криза в отношенията на някои арабски държави с Катар.

Премиерът Борисов изрази желанието на българската страна за мирно и бързо уреждане на възникналата кризисна ситуация в много важен за България близък регион, съйобщи правителственият пресцентър. Министър-председателят отбеляза категоричната си позиция против всяка форма на по-нататъшна ескалация на напрежението, както и срещу намесата на външни за региона фактори. Борисов акцентира също върху запазването на стабилността на Съвета за сътрудничество на арабските държави от Залива, което по думите му, е в интерес на целия регион.

Министър-председателят посочи, че България цени своите приятелски отношения със страните от арабския свят и изтъкна сътрудничеството с Катар. От началото на настоящия месец страната ни пое и местното председателство на ЕС в Доха.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Мишоци, нещо за катарския фонд в КТБ да е станало дума ? Само за добър ден не му се е обадил ? Бълвате талаш само, ако знаете какво е талаш изобщо.

  2. Ау! Премиера на Катар явно е научил езика на апачите зя да е лазговярял с Винету. Колко мило!

  3. Винету за няма и два часа ще усмири катар и саудитска арабия.Така както сдобри германия и турция . Нещо взе да го играе ролята на човека. бог. Много на сериозно се взе тоз калъф

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.