Борисов: Проектът за становище на КСНС беше предизборен подарък за госпожа Нинова

Не очаквах такова поведение. Ние отидохме най-добронамерено. Корупция има и в САЩ, в ЕС, в целия свят, коментира премиерът Бойко Борисов след заседанието на КСНС.

Това, което беше написал уважаемият господин Иво Христов (началникът на кабинета на президента Румен Радев, бел. ред.), беше един предизборен подарък за госпожа Нинова, заяви Борисов за неприетото становище на консултативния съвет.

Още с влизането си Нинова даде тон, че се крадели на година 10 милиарда. Капиталовите разходи на държавата за тази година са 5.1 милиарда, как ще се откраднат 10 милиарда? Това са фантасмагории, посочи Борисов. Попитах Нинова откъде идва тази сметка, тя каза, че някъде в Европа се говорело, добави той.

Сидеров и Марешки поискаха да говорим и за приватизацията. Разбира се, това беше отхвърлено, разказа премиерът.

Не мога да схвана как при всяка своя командировка многодневна, той кани министри, те му организират бизнес форуми, прекрасно минават. И после казва, че са корумпирани. Ами, като са корумпирани, не ги взимайте, коментира премиерът по адрес на президента.

В Румъния управлява социалистическата партия. Обадете се и попитайте вашата сестринска партия защо отнеха правото на госпожа Кьовеши за европейски прокурор, призова Борисов лидера на БСП. Европейският съвет не се е занимавал, аз не съм гласувал. Взе се решение новият Европарламент да се произнесе по въпроса, обясни той.

Ако е вярно това, което казва президентът, че всичко се случва по медийни публикации, да махнем другото клише, че сме нямали свободни медии. Скандалът "Апартаментгейт" от сутрин до вечер е по всички медии, посочи Борисов.

Кой друг премиер го е правил - председател на парламентарна група, министър, зам.-министри си отидоха, напомни той.

Обаче къде е заровено кучето - да има нов закон за КПКОНПИ и президентът да го назначава, каза премиерът.

Като ги видях как се гледат Нинова и Иво Христов, разбрах кой ги е писал всички тези неща, намекна той.

Как външният дълг от 28% го свалихме на 18%. В момента е рекордно нисък, посочи Борисов.

Накрая всички решихме, включително и госпожа Нинова, да не излизаме с общо становище, обясни министър-председателят.

Ако сме крали по 10 милиарда, кой бюджет на БСП е бил с 10 милиарда повече, попита реторично Борисов.

По темата за апартаментите за други няма да коментирам, към моите съм бил изключително строг, заяви премиерът.

Коментари

Задължително поле