Борисов: Репресивната машина на Радев работи на пълни обороти, за да спечели изборите (ВИДЕО)

Кацаров го търсят за легла в болниците, нас за парцели в гробищата

Вчера Радев се сети, че има коронавирус. Онзиден се сети, че има и финансова, и икономическа, и чудовищна криза и инфлация. Пак с евтин пиар събра уж енергийните дружества да взимат някакви мерки и решения. Кога се сети? Ние от месеци наред обясняваме за цената на тока, цената на газа и това, че не се води ваксинационна политика. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"Защо допуснаха цената на тока да стигне близо 700 лв. при АЕЦ, пълни язовири и собствени въглища", попита още бившият премиер. "Кое донесе вдигането на цената на тока четири пъти. Газът ние го намалихме с 50%, но да речем, че сега се е вдигнал", добави той.

"Лично Радев смени всичко в държавата с негови поставени хора. Навсякъде. Всичко смени Радев с негови лични хора, минали по "пътя на копринката" и се озовали на тези постове", добави още лидерът на ГЕРБ.

"30 дни операцията по разтоварването на "Вера Су" върви с пълен ход. Много полезен ход за водораслите и ако изплиска и навън, може и за бурените да е полезно. Но операцията е в ход, да не си помислите нещо", иронизира Борисов.

"Минеков може да вземе сега ковчега и да го закара пред Министерството на здравеопазването", каза бившият премиер и цитира изказването на Кацаров от по-рано днес, в което признава, че негови близки го търсят да им намери ковид легла в болниците и той им намира. "Нас почнаха да ни търсят за погребения, защото свършиха гробищните паркове", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Като сложиш зелен сертификат, къде е мярката 60/40, която ние приложихме. Чухме за нов заем от половин милиард. Вярно ли е? След Радев потоп. Важното е да спечели президентските избори, а след това ще хвърли вината и върху неговите министри", отсече той.

"Кацаров е маша. Той не е и лекар като лекарите. Такива като проф. Балтов, проф. Мутафчийски, проф. Кантарджиев и проф. Ангелов бяха изчегъртани", възмути се Борисов.

https://www.facebook.com/PPGERB/videos/623496879022524/

"Репресивната машина на Радев трябва да работи на пълни обороти през следващите 20 дни, за да спечели изборите. Привикват и разпитват хора на ГЕРБ. Те имат право на всичко. Диктаторът с едноличната власт може да си прави всичко, за него няма никакво значение, че умират хора", каза лидерът на ГЕРБ.

"Нелогично е от вторник за четвъртък да въвеждаш зелен сертификат. Европа колко време ваксинираше и се подготвяше за това. Класът днес няма да е на училище, но довечера ще ходи на дискотека", коментира още Борисов.

Десислава Атанасова заяви, че при около 20% ваксинационно покритие в страната е абсолютен саботаж срещу бизнеса и хората от днес за утре да се въвежда зелен сертификат. "Считаме, че това е нарушение на конституционни права на българските граждани и е правилно това тяхно недоволство срещу Стойчо Кацаров и срещу кръстника на това правителство Румен Радев", заяви тя.

"Всеки час на поста здравен министър, зает от Стойчо Кацаров, е грубо газене на избора на всеки българин да живее в свободна и демократична държава, а и груба злоупотреба с доверието на хората. Искаме оставката на Стойчо Кацаров, той отдавна не е легитимен здравен министър, отдавна не разбира свойството и значението на действията си, а на 14 ноември народът ще вземе оставката на Румен Радев", заяви Атанасова.

"Мярката със здравния сертификат има нулев ефект. Хората в ресторантите и моловете нямат право да искат личните данни на българите", добави проф. Костадин Ангелов.

"Министър Кацаров излъга българските граждани, че могат с антигенни тестове да си извадят "зелен сертификат". "Ако има нещо хубаво, това е, че министър Кацаров е некадърен. Това правителство и неговият архитект Румен Радев не спазват Конституцията, те погазват Конституцията и имат намерение да ограничат правото на хората да гласуват със "зелен сертификат",  каза още бившият здравен министър.

"Въвеждането на зелен сертификат в момента е дискриминационно отношение спрямо българските граждани. Когато правиш такъв локдаун, по закон си длъжен да осигуриш безплатно тестване на всички българи с PCR тест. Не с бърз тест, а само с PCR тест", уточни проф. Костадин Ангелов.

"Внесохме два пъти от нашата парламентарна група в деловодството на парламента декларация срещу всички антиваксърски настроения и прояви. Това е декларация на Народното събрание и на всички партии и там щеше да се види всяка партия в парламента какво мисли", обясни Костадин Ангелов и добави, че е получил информация, че Министерството на здравеопазването готви нова заповед за мерките. По думите му това показва, че хаосът е пълен.

"Целият хейт беше върху нас, без да има лекарство и без да има ваксина. Ние си понасяхме критиките. Сега е нужен пълен локдаун за правителството. Да се затвори и да се махне. Зеленият сертификат е бягство от отговорност. От 100 души 20 имат ваксина. Как ще ги преброиш пред дискотеката, ресторанта, театъра, киното, операта. Ще ги върнеш ли тези, които нямат ваксина. Ами ако не искат да се върнат? Кой ще викаш? Жандармерията ли", попита лидерът на ГЕРБ.

"Само оставка на диктатора Радев ще ни измъкне от хаоса - народът му я взима на 14 ноември", добави той.

По думите му в момента има протести, защото хората няма какво да ядат и не могат да си платят сметките, а по времето на ГЕРБ протестите са били за красота, защото имало разместена една плочка на "Граф Игнатиев".

"Срам и позор е това, което направи Радев с държавата за последните шест месеца. И сега бяга, все едно не знае за COVID, за цените, за тока. Знае само за Киро и Асен (Кирил Петков и Асен Василев, бел. ред.), заяви бившият премиер.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика