Община Шумен свали 11 км незаконни кабели от стълбове

Трима заболяха от туберкулоза във Великотърновско за броени дни, Белодробната болница провежда профилактика

МВнР: 24-часова общонационална стачка е обявена в Гърция за 14 декември

Музикална магия с шедьоври на световната класика в коледния концерт на търновския театър

Спасители измъкнаха автомобил, паднал в река Огоста

Трудово-правна консултация на "Труд" Имам ли право на увеличение на заплатата за работа по време на празници?

47-годишна сви бижутата на съселянка в Полскотръмбешко

СГП внесе обвинителен акт срещу Даниел Митов и Христо Ангеличин за престъпление по служба

Над 60 души са ранени след експлозия в най-големия газов хъб в Австрия

Вижте кои са Сметната палата установи несъответствия в имуществените декларации на 375 лица на висши държавни длъжности (СПИСЪК)

Кола помете неправилно пресичащ пенсионер

Шест години затвор и 100 000 лв. глоба за албанец за контрабанда на 18 кг марихуана

НДК домакинства най-мащабния книжен форум у нас

Санданчанка празнува 100-годишен юбилей

В групата има двама известни дедесари Бандата за реекспорт на лекарства се разследва за укриване на данъци и пране на пари

Борисов: Световната банка повиши прогнозата за икономическия ръст у нас

Снимка: boykoborissov.bg

Световната банка повиши своите очаквания за икономическия ръст на България за изминалата година, както и за следващите две. Това обяви премиерът Борисов чрез профила си във Фейсбук, като илюстрира информацията с таблица от последния доклад на СБ.

15977172_1924619181099476_5393940017203357028_n

БВП на страната ни за 2016 г. се очаква да нарасне с 3,5%, което е с 1,3 процентни пункта повече спрямо предишната прогноза на организацията от месец юни. Повишена е и прогнозната стойност за ръста на българската икономика през настоящата година с половин процент.

В своя регулярен доклад “Global Economic Prospects” Световната банка e причислила България към няколко групи от държави, като очакваният икономически ръст на страната ни за изминалата и настоящата година е по-голям от прогнозирания среден такъв за тези групи.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Боклук хората няма какво да ядът.Ти ми говориш за стабилност.Ей такива боклуци ни управляват

  2. На бойко му дайте да се хвали, за да скрие катастрофалното положение, в което вкара България. За какъв ръст иде реч, специалистите ни удивляват, а бойко още повече. Жизнения стандарт пада, пада и пада, а няма светлина в края на тунела. С пропаганда ли ще я караме или с фактите, които са видими в портфейлите, хладилниците и като влезеш да видиш цените по магазините? Този ръст за който пишат разни специалисти са на хартия и се дължат на обема на напечатаните долари, с които заливат света САЩ. Ако трябва да сме честни, този ръст във финансово отношение заради безспирното печатане на долари си е чиста инфлация подарена ни от САЩ, а за балъците от рода на бойко е ръст и повод да се хвалят, защото идат избори.

  3. Измамник , имали кой да ти вярва , още малко няма да има хора във тая социална държава , кой да ви робува за без пари , и за без пенсии , да ви робуват докато са живи , мошеници мръсни , вие сте за затворите , и докато сте на свобода , България никога няма да се оправи .

  4. Нека има икономически растеж новината е добра, лошата е че това става за сметка на Оперативните програми на ЕС за присъединяване на България които изтичат през 2020 г. и парите които изпращат гурбетчиите/всяка година се увеличават като геометрична прогресия/ на своите близки.Ето за такава икономика става въпрос, колкото и песимистично да звучи.Какво ще се случи след 2020 г. думата имат специалистите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.