Борисов: Световните експерти опровергават тезите на противниците ни за фалит на държавата

Снимка: Архив

Международната рейтингова агенция "Standard & Poor's" потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' със стабилна перспектива. Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Това ком,ентира във фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод оценката на S&P.

Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП, допълва той.

От "Standard & Poor's" отчитат още, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година. Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм II. Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години, посочва министър-председателят

Заедно с доклада на Moody's oтпреди близо 2 месеца, това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати, подчертава Борисов.

"Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят", заявява премиерът.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/2950567001838017

Коментари

Задължително поле