Историкът Спас Ташев: Името „Илинденска Македония” не решава проблемите в региона

Откриха втората черна кутия на катастрофиралия в Куба пътнически самолет

Пътен полицай взима пари от столичен шофьор, инструктира как да му даде рушвета

Поп-фолк певицата Емилия в болница след катастрофа 19-годишно момче, което е шофирало, е с опасност за живота

Временни ограничения на движението в София

Ирландия гласува на референдум за абортите

Градушки в няколко населени места в страната

От днес влиза в сила новият Европейски регламент за защита на личните данни

Седем души загинаха при атака в Бенгази

Конгресмени: Няма доказателства, че в предизборния екип на Тръмп е бил внедрен шпионин

Пентагонът: Не е повишена готовността на въоръжените сили на САЩ

Обвиниха Морган Фрийман в сексуален тормоз

15 ранени след експлозия в ресторант в щата Онтарио

Вижте къде в София няма да има вода днес

Путин изрази съжаление, че Тръмп е отменил срещата си с Ким Чен-ун

Борисов: Сега, като Кадиев се отказа от кметицата си, кой носи отговорност за нейните действия? Фандъкова: Той не обича да се занимава с проблеми, обича само да се възползва от тези проблеми

Както “Труд” пръв съобщи, безумията на кметицата на столичния район “Младост” Десислава Иванчева са стигнали и до Министерския съвет.

Тази сутрин правителството публикува пълния текст на стенограмата от заседанието си в сряда:

Точка 28
Проект на Решение за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имот – частна държавна собственост, на Столична община, област София

ДЕНИЦА НИКОЛОВА: Уважаеми господин премиер, предлагам за разглеждане проект на Решение на Министерския съвет за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост на имот – частна държавна собственост на Столична община.
Имотът се намира на територията на община Столична в район „Младост“, ж.к. „Младост 3“, като е с трайно предназначение на територията – урбанизирана, и с начин на трайно ползване – и за друг вид имоти със специално предназначение и ползване. Площта му е около 17 100 кв. м, като в рамките на заповед на областния управител през 2016 г. е отнето от Министерството на отбраната правото на управление на гореописания имот.
Кметът на Столична община мотивира своето искане за предоставяне на визирания имот в собственост, като счита за необходимо то да бъде използвано с цел изграждане на парк за отдих, спорт, развлечение след изменение на действащия Подробен устройствен план. Областният управител е дал своето съгласие за прехвърляне на собствеността.
По преписката няма към настоящия момент коментари.
Благодаря.
БОЙКО БОРИСОВ: Сега като Кадиев се отказа от кметицата си, коя партия, кой носи отговорност за нейните действия?
ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: Ако ми позволите, господин Борисов, първо искам да благодаря за прехвърлянето на този терен, който е един сериозен терен в един от най-големите квартали и райони на София и нашата цел е да направим всичко възможно и да получим вашата подкрепа, за да може да създадем повече паркови пространства и зелени пространства в района.
Кметът на район „Младост“ госпожа Иванчева е избрана мажоритарно от гражданите на района. Аз вече коментирах, че е лесно за политическа сила като политическата сила на господин Кадиев да застане, да яхне един основателен протест на гражданите на „Младост“, да ги подведе и след това, когато види, че е трудно, защото управлението означава да носиш отговорност, а не само да приказваш и да критикуваш, тогава се дърпа. В момента в район „Младост“ има редица проблеми, неслучайно той се дръпна, защото той не обича да се занимава с проблеми, обича само да се възползва от тези проблеми.
БОЙКО БОРИСОВ: Аз зададох въпроса… Не – напротив, даже чест му прави на Кадиев, че поне има смелост или доблест да излезе и да каже: „Сбърках, оттеглям си подкрепата“.
ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: Води до големи проблеми на хората. Така че не става само с…
БОЙКО БОРИСОВ: Аз знам до какво води „Сбърках“. Защото в случая е за „Младост“, който все пак има столичен кмет, Столичен общински съвет и т. н.
ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: Ние продължаваме да се грижим за район „Младост“, да инвестираме в него.
БОЙКО БОРИСОВ: Така, но понеже сега с този акт ние прехвърляме имота реално на кмета на „Младост“, нали така…
ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: Прехвърля се на Столичната община. Ние имаме грижата за район „Младост“ и в момента започваме изграждане на първи етап.
БОЙКО БОРИСОВ: Въпросът ми е, извинявай, ако е неуместен или некомпетентен, но би ли могло тези 17 и колко декара за парк, които даваме на Столична община, утре да видим там 10 къщички, направени от кмета на „Младост“, примерно? Това питам – дали има такъв риск.
ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: Ние няма да го допуснем, въпреки че кметът госпожа Иванчева неколкократно пред мен изрази идеята да бъдат обезщетявани собственици на спорни имоти именно с този терен. Но неслучайно той е целеви, решението на Министерски съвет е целево да бъде предоставен за парк, спорт и атракции, така че това нещо ние ще гарантираме и законът го гарантира, да може да се реализира.
БОЙКО БОРИСОВ: Ако ни гарантираш, защото иначе аз ще гласувам против това решение – да пратим на някой да си прави къщи по „Младост“! Но щом гарантираш, аз се надявам колегите да ни подкрепят.
Затова зададох въпроса и той е, мисля, логичен.
Благодаря, колеги. Да им е честито на хората в „Младост“ за новия парк, който ще имат, и се надяваме да удържите обещанието си да си остане парк.
Приемаме точка 28.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. “Той не обича да се занимава с проблеми, обича само да се възползва от тези проблеми” че всички уроди от прехода бяха такива…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.