Борисов се зае и с инвалидите (ОБЗОР)

Обещаха по 400 лв. за хората в най-тежко състояние

Премиерът Бойко Борисов се зае с решаването на проблемите на инвалидите. Повече от половин час днес той разговаря със семейството на 18-годишния Петър Мавродиев от Пловдив, който е с двигателно увреждане.

Преди срещата с премиера, бащата на момчето обяви, че ще го остави в приемната на Министерски съвет, а в инвалидната количка на Петър има указания за лекарствата, които трябва да взема всеки ден.

“Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях”, увери Борисов по време на срещата си в приемната на МС със семейството на Петър Мавродиев.

Премиерът покани Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното разходване на средствата в тази сфера.

Бащата благодари на премиера за срещата и отбеляза, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм. По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията.

“Не съм с нагласата, че вие сте човекът който може да даде пари. Искаме рехабилитационните центрове да работят нормално”, допълни Петър.

Семейството поиска да се работи бързо по промените в законодателството за хората с увреждания.

“Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор”, отбеляза след срещата Петър.

Социалният министър Бисер Петков призова родителите на деца с увреждания да спрат протестите. Той посочи, че хората с най-сериозни увреждания ще получават над 400 лв.

“Между 440 и 450 лева пък ще получат хората, които се намират в най-тежко здравословно състояние”, посочи още министърът.

Коментари

Задължително поле