Слънчево време и температури до 10 градуса днес

Ново ръководство на Българския П.Е.Н.-център

Масова стрелба в Илинойс, петима са убити Нападателят е застрелян

Иван Василев: Държавата не е дала две топки на „Локомотив“ (София)

На 16 февруари 2019 да почерпят

Нишан Джингозян: Голяма част българите във Великобритания няма да получат статут

ЕС с пакет от мерки в помощ на сделката за Брекзит на Тереза Мей

Брекзит е с все по-неясна съдба “Голдман Сакс” дава прогнози 50/50 за успех на премиера

НАСА обяви марсоход за мъртъв Последният му контакт със Земята бе през юни м.г.

Медведев пристига у нас на 4 март

Андрей Ковачев: Пакетът „Мобилност“ остава за следващия Европейски парламент

Тодор Чобанов: Няма недостиг на места в детските градини, проблемът е в яслените групи

Митьо Очите кацна на летище София

Мадуро преговаря тайно с Белия дом Надява се скоро да се срещне лично с Тръмп

Авторите на разследването за руския агент „Федотов”: Българските тайни служби са инфилтрирани от руското разузнаване

Борисов се зае и с инвалидите (ОБЗОР) Обещаха по 400 лв. за хората в най-тежко състояние

Премиерът Бойко Борисов се зае с решаването на проблемите на инвалидите. Повече от половин час днес той разговаря със семейството на 18-годишния Петър Мавродиев от Пловдив, който е с двигателно увреждане.

Преди срещата с премиера, бащата на момчето обяви, че ще го остави в приемната на Министерски съвет, а в инвалидната количка на Петър има указания за лекарствата, които трябва да взема всеки ден.

“Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях”, увери Борисов по време на срещата си в приемната на МС със семейството на Петър Мавродиев.

Премиерът покани Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното разходване на средствата в тази сфера.

Бащата благодари на премиера за срещата и отбеляза, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм. По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията.

“Не съм с нагласата, че вие сте човекът който може да даде пари. Искаме рехабилитационните центрове да работят нормално”, допълни Петър.

Семейството поиска да се работи бързо по промените в законодателството за хората с увреждания.

“Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор”, отбеляза след срещата Петър.

Социалният министър Бисер Петков призова родителите на деца с увреждания да спрат протестите. Той посочи, че хората с най-сериозни увреждания ще получават над 400 лв.

“Между 440 и 450 лева пък ще получат хората, които се намират в най-тежко здравословно състояние”, посочи още министърът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. На влизане в Министерския съвет Петър беше внесен в количка със сълзи, но след среща с божествения излезе изцелен и ходещ, макар и с патерици и с усмивка. ТОЙ бе извършил поредното чудо, коет слугинските телевизии снимаха по сценария за да не снимат протестиращите майки. ГНЪС!

  2. А кой да изкара възрастните майки и бащи , които са болни от деменция и преобръщат живота на цели семейства? ! Никъде не чувам да се говори за тези стари , болни , заключени по апартаментите хора. Кога държавата е осигури достоен живот на старите хора. Да построи хосписи и да субсидира.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.