Борисов се среща с президента на Египет

При пристигането си в Кайро Борисов бе посрещнат от египетския премиер Мустафа Мадбули. Снимки: Цветан Томчев.

Премиерът Бойко Борисов, който от снощи е на официална визита в Египет, днес ще се срещне в Кайро с президента на страната Абдел Фатах Ал Сиси.

Двамата разговаряха в Ню Йорк по време на сесията на ООН в края на септември. Тогава премиерът ни подчерта, че България гледа на Египет като потенциален доставчик на природен газ. „Имаме интерес да се включим в газовия проект между Египет, Гърция и Кипър“, съобщи Борисов. Той подчерта, че освен в енергетиката, България е готова да развива пълноценни и взаимно изгодни отношения с Египет във всички останали области от взаимен интерес – икономика, земеделие, сигурност, туризъм, култура, образование.

Целта на днешната визитата в Египет е задълбочаване на двустранното сътрудничество. Очаква се в разговора между двамата освен икономическите теми да бъде дискутиран и проблемът с миграцията.

При пристигането си в Кайро Борисов бе посрещнат от египетския премиер Мустафа Мадбули. При разговора с египетския си колега премиерът Борисов отбеляза, че българското правителство се стреми да поддържа интензивен политически диалог на всички нива с традиционните партньори на България в Близкия Изток и Северна Африка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България