Борисов се срещна с новия руски посланик

Премиерът Бойко Борисов проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в България Н. Пр. Анатолий Макаров.

По време на срещата в Министерския съвет дипломатът поднесе съболезнования на близките на загиналите и пожела бързо възстановяване на пострадалите след трагедията в шуменското село Хитрино на 10 декември, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов е благодарил за подкрепата и е запознал руския посланик с действията и мерките, предприети от правителството за справяне с тежката ситуация. Той е подчертал, че в момента действа Национален план за справяне с бедствия и аварии, както и че всички пострадали от бедствието семейства са финансово подпомогнати от държавата. „Неведнъж съм казвал, че материалните щети се оправят, но, за съжаление, не можем да върнем човешкия живот“, каза премиерът.

Министър-председателят на България и посланикът на Руската федерация обсъдиха също актуалната политическа ситуация, както и теми от международния дневен ред. Двамата се обединиха около мнението, че кризата в Близкия изток може да бъде разрешена само чрез мирни преговори. „Войната не е решение. Трябват общи държавнически решения за преодоляване на мигрантската вълна към Европа и разрешаване на заобикалящите ни конфликти“, заяви премиерът Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов и посланик Анатолий Макаров обсъдиха напредъка и постигнатото до момента в отношенията в сектор енергетика. Двамата изразиха желание за продължаване и засилване на диалога и сътрудничеството между Република България и Руската федерация в енергийния сектор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика