Борисов: След всеки мандат на нашите опоненти заварваме огромни плащания

През 2008 г. БСП приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата, заяви премиерът

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2048280245400035/

 

 

 

"Колкото по-близко сме до хората и земята и колкото повече не се отлепяте да летите, толкова по-добре за хората и държавата. Само младежкият ГЕРБ е 10 години. Нас ни е съхранило това, че непрекъснато партията се обновява и постоянно идеите и приоритетите ни се подобряват. Не на последно място е и че това, което правим добре, продължаваме да го правим", каза Борисов във Варна, където участва в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ.

"По времето на управлението на ГЕРБ се купиха най-скъпите хеликоптери, изтъргуваха се преди нас, но по време на нашите мандати се плащаха. Спартанските монети също. Ние искаме да обновим всичко, но програмата за обновяване на армията е 10 милиарда лева. Нима всеки ден на българските гражданите не им се палят локомотивите и не ги прекачваме от вагон на вагон. Кое е важно? Всичко е важно - и линейките, и полицейските коли, и музеите, и оперите, и театрите. Затова в развитите държави всяко правителство надгражда. След всеки мандат на нашите опоненти заварваме огромни плащания, те обичат да търгуват. Сименс 2006 г. влаковете са купени и още не са платени. Там се заядохме и ние решихме също да не ги платим", добави премиерът.

"Една партия се оценява, когато е на власт - през 2008 г. БСП приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата, каза още премиерът. С БСП няма да влизате в спор за антикорупционния закон. Една партия се оценява, когато е на власт, не когато е опозиция. Когато всички инструменти за управление са в нея", заяви Борисов.

"БСП, когато имаха на два пъти, поне откакто аз съм в политиката, възможност да приемат и приложат тези закони, приеха само един закон, който по своята същност е закон, защитаващ корупцията през 2008г. Задължавам всички от МГЕРБ и ПГ на ГЕРБ да прочетат и научат този закон, защото той показва истинската същност на БСП. След управлението на Тройната коалиция, те приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата по време на тяхното управление“, заяви Борисов. „Когато спорите за такъв закон, казвате: „Много ви обичаме, много сте хубави, много сте умни, по-добри сте от нас, но когато ви се даде властта, вие приемате такъв закон“. Сега нашия - лош-хубав, го консултираме с Европа, с неправителствени организации и мислим, че предлагаме нещо добро", допълни премиерът.

"Аз не съм ги чул те да излязат и както в църквата да кажат „Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!“ Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона си от 2008 г. и да каже „Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон“ с радост ще я изслушам“, каза още Борисов.

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика