Финансират със 109 млн. евро 74 проекта по ИНТЕРРЕГ Румъния-България Разработките са свързани с околната среда, превенция на риска и свързаността на регионите

Детето-чудо от „Гласът на България“ е самоук талант Едва двегодишен Иван Стоянов безпогрешно разпознавал изпълнителя от телевизора

Кралев и Фандъкова откриха Европейски спортен форум Голямата скиорка Яница Костелич участва в събитието като държавен секретар по спорта на Хърватия

Велико Търново посреща местните власти от цял свят Големият форум е в рамките на Българското председателство на ЕС

Две катастрофи и усукани ТИР-ве в Търговище заради обилния снеговалеж

Язовир “Студен кладенец” е започнал да прелива

Във Франция ще се произвеждат новите сини британски паспорти след Брекзит

Тасмания – от земя на заточеници до туристически хит

Вдигат заплатите в “Пирогов” с около 20% Синдикати и ръководство подписаха Колективния трудов договор

Адът в Хитрино оживя в съда от аудиозаписи

Две години затвор за рецидивистка с 13 присъди Наказанието е наложено след поредна кражба

Илияна Йотова: Образованието е ключ за адаптиране към променящия се пазар на труда

Конкурси за директори на предприятия обяви кметството в Търговище

Условна присъда за подпалвач на кола за 10 900 лева Извършителят отмъстил на собственика на возилото за измами

Линдзи Фонсека научила руски

Борисов: Решението на служебния кабинет за изтребителите е било да се вземе решение Не е решено кога да се разсекрети стенограмата за КТБ

До 2024 г. ще бъде достигната договорката с НАТО България да отделя 2% от БВП за отбрана, заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на КСНС.

Той отрече да е отменяно решението на служебното правителство за изтребителите. Решението на служебното правителство е да се вземе решение, обясни той.

“Няма никакъв конфликт между мен и президента Румен Радев за модернизацията на въоръжените сили и изстребителите”, заяви Борисов. „По тази тема много ясно, точно и даже и аз съм офицер и съм завършил такова училище. Мога да споря много за кой е майката или царицата на боя. Това е пехотата“, посочи премиерът и подчерта, че във всички военни доктрини пише, че където не мине пехота, няма спечелена война.

Всички войски имат нужда. Имаме единодушие по въпроса. И трите рода войски трябва да се поставят едновременно и да се отложат във времето, на по-малки вноски, добави премиерът.

“Това са търговски преговори, дали да са танкове, дали да е транспортьори, дали е за кораби, няма значение. Фирмите, които ги произвеждат в света са няколко държави. Те печелят много големи пари от тях. Има държави, които постигнали до 15 -20 години разсрочване на вноските на даден самолет, кораб или машина. Ние нямаме никакъв спор с президента, че трябват нови самолети, танкове и всичко останало“, каза Борисов.По думите му, решението идва в Министерски съвет.

„Единствената задача ,която ще получат от мен е да направят така, че следващите 15-20 години на вноски да ги плаща“, коментира Борисов. Според премиера така ще може да се модернизират не само самолетите, но и сухопътните войски и флота. „Ако отидете във флота ще видите, че с един специален бетон заливат дъната на корабите, да не потънат. Всичките родове войски имат нужда“, допълни Бойко Борисов.

Той поясни, че с президента имат абсолютно единомислие по въпроса. Премиерът обясни, че не казва да се поставят изтребителите на първо място, а трите рода войски едновременно и да се отложи във времето на по-малки вноски за по-дълго. „Опит да се намери конфронтация може да се търси, но ние спорим като различен род войски“, каза Бойко Борисов.

Присъствал съм на консултативни съвети, на които не можехме да се чуем. Сега беше един нормален съвет. Имаше смисъл и по много въпроси намерихме решение, обобщи Борисов.

На въпрос дали по време на КСНС е взето решение кога точно ще бъде разсекретена стенограмата за КТБ премиерът обясни, че не е говорено за конкретен срок. Изразено било опасение да не се превърне в практика искането за оповестяване на стенограмите от заседанията на КСНС. Участниците в съвета се обединили около тезата, че ако това се случи, е по-добре, заседанията да са открити и на тях да присъстват журналисти.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. Пред празника новогодишен
  и верен пак на своя нрав
  аз искам в стих да ви напиша:
  Бъдете жив, др.Бойко! Бъдете здрав !
  Да, жив и здрав! С деца и внуци!
  С приятели и цял народ!
  Размахвайте дори юмруци,
  но ни водете към възход!
  Защото вие сте обречен
  и от живота сте избран
  в мига,в деня,в самата вечност
  да преустройвате РъБъ по план!

 2. не знам за стенограмата, но кога ще разследва защо съдиите и следователите са най-много сред тези с влогове около и над 200 000.

 3. и аз съм офицер и съм завършил такова училище — СЕГА ОСТАВА ДА СЕ ИЗКАРА, ЧЕ Е И БОЕН ЛЕТЕЦ — ХЕПТЕН ОТ СЕБЕЛЮБИЕ!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.