Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Борисов: Решението на служебния кабинет за изтребителите е било да се вземе решение Не е решено кога да се разсекрети стенограмата за КТБ

До 2024 г. ще бъде достигната договорката с НАТО България да отделя 2% от БВП за отбрана, заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на КСНС.

Той отрече да е отменяно решението на служебното правителство за изтребителите. Решението на служебното правителство е да се вземе решение, обясни той.

„Няма никакъв конфликт между мен и президента Румен Радев за модернизацията на въоръжените сили и изстребителите“, заяви Борисов. „По тази тема много ясно, точно и даже и аз съм офицер и съм завършил такова училище. Мога да споря много за кой е майката или царицата на боя. Това е пехотата“, посочи премиерът и подчерта, че във всички военни доктрини пише, че където не мине пехота, няма спечелена война.

Всички войски имат нужда. Имаме единодушие по въпроса. И трите рода войски трябва да се поставят едновременно и да се отложат във времето, на по-малки вноски, добави премиерът.

„Това са търговски преговори, дали да са танкове, дали да е транспортьори, дали е за кораби, няма значение. Фирмите, които ги произвеждат в света са няколко държави. Те печелят много големи пари от тях. Има държави, които постигнали до 15 -20 години разсрочване на вноските на даден самолет, кораб или машина. Ние нямаме никакъв спор с президента, че трябват нови самолети, танкове и всичко останало“, каза Борисов.По думите му, решението идва в Министерски съвет.

„Единствената задача ,която ще получат от мен е да направят така, че следващите 15-20 години на вноски да ги плаща“, коментира Борисов. Според премиера така ще може да се модернизират не само самолетите, но и сухопътните войски и флота. „Ако отидете във флота ще видите, че с един специален бетон заливат дъната на корабите, да не потънат. Всичките родове войски имат нужда“, допълни Бойко Борисов.

Той поясни, че с президента имат абсолютно единомислие по въпроса. Премиерът обясни, че не казва да се поставят изтребителите на първо място, а трите рода войски едновременно и да се отложи във времето на по-малки вноски за по-дълго. „Опит да се намери конфронтация може да се търси, но ние спорим като различен род войски“, каза Бойко Борисов.

Присъствал съм на консултативни съвети, на които не можехме да се чуем. Сега беше един нормален съвет. Имаше смисъл и по много въпроси намерихме решение, обобщи Борисов.

На въпрос дали по време на КСНС е взето решение кога точно ще бъде разсекретена стенограмата за КТБ премиерът обясни, че не е говорено за конкретен срок. Изразено било опасение да не се превърне в практика искането за оповестяване на стенограмите от заседанията на КСНС. Участниците в съвета се обединили около тезата, че ако това се случи, е по-добре, заседанията да са открити и на тях да присъстват журналисти.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. Пред празника новогодишен
  и верен пак на своя нрав
  аз искам в стих да ви напиша:
  Бъдете жив, др.Бойко! Бъдете здрав !
  Да, жив и здрав! С деца и внуци!
  С приятели и цял народ!
  Размахвайте дори юмруци,
  но ни водете към възход!
  Защото вие сте обречен
  и от живота сте избран
  в мига,в деня,в самата вечност
  да преустройвате РъБъ по план!

 2. не знам за стенограмата, но кога ще разследва защо съдиите и следователите са най-много сред тези с влогове около и над 200 000.

 3. и аз съм офицер и съм завършил такова училище – СЕГА ОСТАВА ДА СЕ ИЗКАРА, ЧЕ Е И БОЕН ЛЕТЕЦ – ХЕПТЕН ОТ СЕБЕЛЮБИЕ!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.