Борисов след срещата с Ердоган: Поставих въпроса за обезщетенията за имотите на тракийските бежанци

Благодаря на председателя Туск, на Жан-Клод Юнкер и на президента Ердоган за конструктивната среща, която проведохме днес във Варна. Една среща, която беше заредена с голямо напрежение. Очакванията бяха да няма толкова конструктивен диалог. Аз съм благодарен и на тримата, че се опитахме около това, което ни обединява, да говорим. Разбира се, без да се пропусне нито една тема, която касае и България, и Европа.

Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата ЕС-Турция в Евксиноград, в която участваха турският президент Реджеп Ердоган, председателят на Европейския съвет Доналд Туск и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Поставих темата за тракийските бежанци и всичко, което във вътрешен план ми е поставяно. Разбира се, има доста претенции и от турската страна. Но това, което се договорим в комисии, в разговори, в срещи, надявам се до юни да имаме повторна такава, да изчистим една по една темите. Тъй като от много, много десетилетия те не само не са решени, не са поставяни, както трябва. И затова и няма решение до ден днешен, обяви Борисов.

 

Коментари

Задължително поле