Борисов след срещата с папа Франциск: Много внимателно са следели всичко, което става в София

„Най-малко ни трябват 5 месеца да подготвим посещение на папата“. Това каза премиерът Бойко Борисов след аудиенцията папа Франциск във Ватикана.

„Взе листче от едно чекмедже, написа си и си го остави в джоба – това, което ще даде на неговите хора да подготвят за посещението“, каза още Борисов.

Публикувахте от Бойко Борисов в 25 май 2018 г.

„Много внимателно всички са следели това, което се случва в София. След като всичко това го разказах, решихме макар и трудно, настоявах много да посети и България. Разказах им всичко, което сме направили за Западните Балкани“, добави той.

Вижте още новини от България и света

„За да няма спекулации, целта на едно подобно посещение е да успеем да задържим на достатъчно високо ниво световното влияние. Ние нищо друго не искаме, само да има мир на Балканите и да ги превърнем в една строителна площадка. Аз го помолих да се моли за мен. Розите, които му подарих, най-вероятно ще бъдат засадени около морените в градините на Ватикана“, каза още премиерът.

„Само може да се гордеем с това, което Кирил и Методий са направили. Всички ние сме призвани да накараме историците много по-добре да разкажат на децата да помнят това нещо“, каза още Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.