Шефът на КФН подава оставка От 1 март Карина Караиванова става представител на България в ЕБВР

40 овце изгоряха в пожар в Берковица

Задържаха банкерка в Нова Загора за кражба на близо 400 000 лева

Шанън Дохърти: Ракът беше подарък

Машина откъсна китката на работник в Лом

Мъгла затвори всички бургаски пристанища

Цветанов: Предложението ни за връщане на преференциите е водено от обществения интерес, а не от ултиматумите на БСП

Дават 100 хиляди евро за мечтания дом 50 лв. на месец за охрана, видеонаблюдение и поддръжка на зелените площи

Намериха след 4 дни старец, пребит, заключен и ограбен Двама са задържани, изяснява се имат ли връзка с грабежа

Ради Лазарова: Свободна жена съм Приоритетите ми в момента са детето и работата, признава младата дизайнерка

Задигнаха 3860 лева от оборота на заведение в Търново Парите били в незаключена каса

Каракачанов: БСП смятат, че през парламентаризма може да си правят предизборна кампания

Разкриха срещите, в които „Верея“ играе съмнително

Преследван от полицията се самовзриви в Кайро

Волен Сидеров: Ще покажем, че сме коалиция, която ще изпълни управленския мандат

Борисов: Служебното правителство няма силата да отстоява позиции

„България ми е мила и не бих искал да станем беззащитни, защото едно служебно правителство няма силата да отстоява позиции“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на кръгла маса по правосъдие.

Много неща се направиха в сектор „правосъдие”, много неща бяха оценени. ЕК написа един справедлив доклад, в който годините на нашето управление са отчетени. Това каза по време на кръгла маса по правосъдие председателят на ГЕРБ и водач на листата в 25 МИР София Бойко Борисов. Във форума участие взеха заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова и бившият правосъден министър Екатерина Захариева.

„Можем да гарантираме, че препоръките ще бъдат изпълнени”, посочи Борисов. „В момента има абсолютно независима правосъдна система. Никой не може да й влияе. Но българинът така е устроен, че държавата му е виновна. Всяка вечер гледам по новините за измамени възрастни хора. И 60% условни присъди. Защо питате нас какво правим с телефонните измамници. Хващаме ги, съдим ги, условна присъда и толкова. Съден“, възмути се бившият премиер.

„Електронното правосъдие. Започнахме, въведохме бърз закон, осигурихме финансиране. Всички дела ще са в интернет“, каза Борисов. „Винаги съм твърдял, че най-голямата корупция е през контрабандата, най-трудно уловима. Предния мандат не успях да се справя с това, вицепремиерите не успяха да се сработят. Сега с голямата подкрепа на прокуратурата, двете приходни агенции, службите и полицията създадохме едно звено и ефектът е видим, защото парите отиват в бюджета”, подчерта той.

„Ситуацията в света е такава, че 26 е една обикновена дата. 27, 28 са ключовите за България дата – да може да се сформира от победителите стабилно мнозинство и правителство. Никога не е било по-важно нацията и политиците да бъдат единни и с мисълта и отговорността си. Необходима ни е невероятна консолидация на нацията да удържим на фона на тежката криза в Македония, която не виждам как ще се реши. Призовавам колегите малко да намалят агресията. 26 ще мине и след това ще се наложи да говорим за парламент, за решения, касаещи всеки българин. Ако се продължи с този тон, просто няма да има разговор. Потърпевшите ще си бъдем ние, завърши Борисов.

Кръгла маса по правосъдие, София

Публикувахте от Бойко Борисов в 16 март 2017 г.

 

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.