Борисов спря закриването на малките пожарни Готвят законови промени за щатното разпределение на огнеборците

Кметове настояха пред премиера Бойко Борисов да запази противопожарните служби в зимните курорти.

Закриването на пожарни служби в малките населени места бе спряно от премиера Бойко Борисов след среща с кметовете на общините Чепеларе и Самоков – Славка Чакърова и Владимир Георгиев.

На работна среща в Министерски съвет градоначалниците поставиха въпроса със закриването на пожарникарските звена в зимните курорти Боровец и Пампорово. А на срещата присъстваха още финансовият министър Владислав Горанов, Красимир Ципов – зам.-министър на МВР и главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Вътрешният министър Валентин Радев беше анонсирал закриването на 12 пожарни в страната. А миналия петък в парламента радев отговори на депутатски въпроси, че последното се налага, заради подзаконова промяна от 2015 година, която изисква минимален брой от трима служители в екип, работещи на смени в службите на противопожарна безопасност и защита на населението.

„В следващите няколко месеца всички необходими ресурси за осигуряване на пожарната безопасност на територията на зимните курорти Боровец и Пампорово ще бъдат осигурени за нормално провеждане на зимния сезон“, заяви Владислав Горанов след края на срещата. И отбеляза, че предстоят законодателни промени, които ще помогнат на МВР допълнително да укрепи дейността на пожарната. Очаква се до четвъртък с поправки да се въведе като минимална бройка в противопожарните служби 2 души.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Да живейййй бaт’бoko!!!!! Добре, че е той, че да упрай нещата в нашата мила родина!!!!

  2. Парцала Борисов пак се прави на спасител, защото закриването на пожарните започна след моя заповед, а не след герберско решение…. Да му ева майката чифутска, боклук ционистки.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.