Борисов спря поръчки за 300 000 лева

„По нареждане на премиера Бойко Борисов Министерството на младежта и спорта спира обществените поръчки за извършване на физическа охрана на сгради и обекти и за избор на мобилен оператор за нуждите на министерството“, съобщиха от ведомството.

Оттам допълват, че стойността на двете процедури е близо 300 000 лева. Причината за тяхното стопиране е „за да се прекратят съмненията за целесъобразността на поръчките“ те да се оставят на служебното правителство.

В същото време друго ведомство – това на околната среда и водите, не прекратява окончателно скандалния търг за 11,5 милиона лева. В свое разследване „Труд“ разкри факти, които показват, че условията на поръчката са направени така, че тя да бъде спечелена от определени екоорганизации.

Въпросът е смята ли премиерът да спре окончателно тази процедура, чиято стойност е в пъти повече от 300-те хиляди лева, обявени от спортното ведомство.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Борисов си уреди да открадне няколко милиарда догодина, за това пак го обърнал на театро за лошия матриял.

  2. Знае е той как да го вкара на следващите, че да ги боли, като седнат зад бюрата.

  3. Нали това е целта- спира търга за 300 бона за да мине тоя за 11.5 милиончета .
    Иначе със зелените заедно си крадат

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.